Денвер грми: Јокић је МВП!

Тренер и саиграчи српског центра истичу да је његова улога у тиму немерљива, а скромни српски центар тврди да он и тим морају и даље "да осећају глад" и да могу боље и више.

Кошарка 19.12.2018 | 15:45
Денвер грми: Јокић је МВП!
Никола Јокић је главни стуб Денвера ове сезоне и најзаслужнији што Нагитси ређају победе и тренутно су водећи тим Западне конференције са скором од 21 победе и девет пораза.

Последњи тријумф уписали су пред својом публиком против Даласа у којем је српски центар бриљирао - 32 поена (шут из игре 13/25, шут за три поена 2/6. слободна бацања 4/4), 16 скокова и четири асистеније, уз три украдене лопте, пет изгубљених и блокаду.

Навијачи у Пепси центру скандирали су му "МВП, МВП", и тренер Мајк Мелоун дели њихово мишљење.

"Мислим да Никола показује да је један од најкориснијих играча у лиги. Не само гледано кроз статистику, него што он сјајно игра сваке вечери на различите начине. Због тога је он посебан играч", рекао је Мелоун после победе свог тима над Даласом (126:118).

Без обзира на похвале које добија из дана у дан, Јокић не "лети". О МВП титули не размишља.

"Ако се деси, деси, не могу да утичем на то", рекао је Јокић.

ДОНЧИЋ ОДУШЕВЉЕН ЈОКИЋЕМ

Лука Дончић осетио је колико је тешко играти против екипе коју предводи Јокић. Млади Словенац се на премијери у Пепси центру показао у најбољем светлу - а 23 поена (шут из игре 5/15, шут за три поена 3/9, слободона бацања 10/12), шест скокова и 12 асистенција, али његов Далас није могао до победе. Са Јокићем се срдачно испричао после меча, а онда и потврдио да се ради о сјајном кошаркашу.

"Он је невероватан играч. Не знам шта бих рекао Веома тешко га је зауставити. Са телом које поседује може много, да хвата скокове, постиже поене. Веома је тешко зауставити га", навео је Дончић.

Упркос импресивној статистици, он тврди да може више и боље, као и цео тим.

"Много сам шутирао вечерас, 25 пута од чега сам 13 погодио. Знам да морам да будем агресивнији, не знам како, али морам. За сада све је добро, али против Даласа нисмо играли одбрану најбоље у већем делу меча, иако смо их у четвртој четвртини зауставили дефанзивно. Морамо и даље да осећамо глад, да будемо бољи. Имамо још простора за напредак", навео је Јокић.

Николин саиграч Тори Крејг нема дилему да је Србин најкориснији за екипу, али и много више.

"Људи виде да је он добар играч, али мислим да не могу у потпуности да схвате колико је он одличан и значајан за екипу. Мислим да то не може да се преприча. И даље је под радаром у лиги, али је ове године потврдио да међу највећим звездама. За мене он свакако спада међу најкорисније играче лиге", рекао је Крејг.

Џамал Мареј био је краћи и конкретнији.

"Он је сигурно МВП. Не знам шта би још требало да уради?", питао је играч Денвера.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар