Тешко болестан Аљоша Вучковић

Потпуно се повукао из јавног живота.

 

Забава 19.12.2018 | 10:03
Тешко болестан Аљоша Вучковић
Аљоша Вучковић (71) један је од оних уметника који су обележили југословенско глумиште, а посебно се памте његове роле у популарним ТВ серијама "Повратак отписаних" и "Бољи живот". У богатој каријери остварио је више од 70 улога и свака је на свој начин упечатљива. Глумац је данас напунио 72 године, али је пизнао и због чега не може да глуми.

Вучковића већ извесно време нема у новим остварењима, а потпуно се повукао и из јавног живота. Главни разлог за Вучковићево повлачење је тешка болест, с којом се глумац бори већ извесно време. О тешком стању популарног глумца сведоче и фотографије које су настале пре неколико месеци, током једног од његових ретких појављивања у јавности. Аљоша је био на лечењу у једној од београдској болница, али је отпуштен на кућни опоравак. Он живи са супругом Едитом и имају две ћерке Леану и Сару.

"Ништа не радим и не могу да радим. Болестан сам и не осећам се добро, то је један од разлога зашто не глумим. Поред свега, мало ме и прехлада ухватила", прича Вучковић тешким гласом. Иако није био расположен за наставак разговора, на констатацију да се "Бољи живот" још репризира у Босни и Херцеговини, глумац је започео причу.

"Ех, можемо се ми данас питати шта је феномен или важност "Бољег живота" или филма "Казабланка"… А одговор је оно нешто што се не види, заправо не примети. Иза тих култних пројеката стоје добар рад, душа и професионалност", сматра Вучковић.

Додаје да је веома тешко два пута погодити добру причу и направити хит који ће трајати и којег ће публика годинама волети.

"Највећи проблем је у томе што се људи још пореде.. Кад се нешто уради први пут, оставља супер утисак, а ако покушате нешто тако поново да урадите, стиче се другачији дојам и онда се проналазе разлози зашто је оно први пут било боље, имало квалитетнију идеју и зашто ово друго исто тако није добро", појашњава Вучковић.

Огорченим и тешким гласом говори да данас, према његовом мишљењу, феномени скоро и не постоје.

"Кад подвучем црту од периода настанка "Бољег живота" до данас, схватим да све стоји у месту, све стагнира. Шта да вам кажем осим да ће нам доћи бољи живот само ако покушамо обити сећања. Ретке су боље прилике, скоро их нема. Све нам функционише по принципу: "Хајмо пробати да буде боље", и то боље траје два минута, па стане", рекао је глумац, па је завршио закључком да више нема снаге да говори.

(Ало)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Сјајан глумац

19.12.2018 09:11

Да сјећамо се Аљоше и његових улога у серијама и филмовима.Желим му брз опоравак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б лука

19.12.2018 20:37

Сјајан глумац. Што брже оздрављење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

20.12.2018 07:05

Аљоша, велики господин. Све најбоље људино!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блука

20.12.2018 12:03

Желимо му брз опоравак. Одличан глумац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

20.12.2018 12:54

Сви великани одлазе само багра остаје,све губи смисао из дана у дан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДоX77

07.01.2021 20:54

Значи немогу да поверујем!

ОДГОВОРИТЕ