БЛ: Менш 8/8, Азар и Плеа!

Азар се обрукао, па се "вадио"! У Бундеслиги је у уторак и сриједу на програму ванредно, 16. коло, које су отворили Борусија из Менхенгладбаха и Нирнберг.  Борусија држи друго место.

Фудбал 18.12.2018 | 21:55
БЛ: Менш 8/8, Азар и Плеа!
Осма утакмица код куће и осма победа. Пета без примљеног гола. Менш је најбоља "домаћица" немачке Бундеслиге. На отварању ванредног 16. кола, против Нирнберга - 2:0. 

Борусија је одиграла далеко, далеко од својих могућности, што је добрим делом условљено и силним повредама. Ван строја су капитен Штиндл, Рафаел, Хофман, Крамер, Гинтер... Дитер Хекинг био је принуђен да "крпи" тим, а неке је играче требало и одморити за предстојећи дерби са Дортмундом, па је тако штопера играо бек Џордан Бајер, а десног бека Фабијан Џонсон, човек кога већ три године углавном користе као крило. 

Лопта није ишла течно како смо навикли од Жребаца, поједини играчи Борусије чак су се истицали и себичлуком, тако да је Нирнберг био и остао у игри све до самог краја меча. Неколико пута опасно запретивши. 

На лошију партију домаћих сигурно је утицао и промашени пенал Торгана Азара у финишу првог дела. Поигравао се Белгијанац, покушао паненком и послао лопту готово два метра изнад гола. Али колико је само псохолошки снажан овај момак. И то говори о његовим укупним квалитетима и разлогу што га у разматрање узимају многи већи и богатији клубови од Менша. Азар је смогао снаге да настави у истом ритму, кињио је одбрану Дер клуба, кињио све док у 47. минуту није пронашао лопти пут до мреже и искупувши се за промашени пенал трасирао пут ка победи свог тима.   

Менш је све дилеме око победника решио четири минута пре краја после убитачне контре коју је повукао резервиста Кјузанс, а завршио Алесан Плеа, до тог момента готово неприметан. 

Борусија се с ова три бода одржала на другом месту, успред минхенског Бајерна. 

Бундеслигаши данас и сутра играју ванредно, 16. коло, а у првом мечу снаге су одмјерили Борусија из Менхенгладбаха и Нирнберг.

Очекивано, фаворизовани домаћини стигли су до славља, које је могло бити и убједљивије, да је најбољи играч Борусије успио да искористи велику прилику с краја првог дијела игре.

БОРУСИЈА МЕНХЕНГЛАДБАХ - НИРНБЕРГ 2:0 (0:0)

Флоријан Нојхаус срушен је у шеснаестерцу гостију, дуго су арбитри размишљали да ли да досуде најстрожу казну, а онда је ВАР "пресјекао" - био је то пенал за "колтове".

Одговорност је преузео Азар, али је изузетно лоше шутирао. Свјестан да се обрукао, остало му је само да испрати лет лопте, која је завршила високо преко пречке. Недуго затим означен је крај првог полувремена.

Ипак, само два минута у наставку била су потребна Белгијанцу да се искупи за промашај из финиша првог дијела.

Био је то брз контранапад домаћина, Ибрахима Траоре је асистирао, Денис Закарија промашио лопту, али не и Азар, који је већ девети пут ове сезоне затресао противничку мрежу.

Азар је у врху листе најбољих голгетера лиге, коју предводи Бајернов Пако Алкасер (11 погодака), док његова Борусија остаје на високом другом мјесту, сада удаљена од имењака из Дортмунда само шест бодова.

До краја су домаћи успјели да потврде тријумф, такође из контре, у тренуцима када су играчи Нирнберга кренули на све или ништа.

Није дуго Азар био усамљен на клупској листи стријелаца, јер је коначних 2:0 поставио Аласан Плеа, такође деветим овосезонским голом.

БУНДЕСЛИГА - 16. КОЛО:

Борусија Менхенгладбах - Нирнберг 2:0 (0:0)
/Азар 47, Плеа 86/

Херта - Аугзбург
Волфсбург - Штутгарт
Фортуна - Борусија Дортмунд

У сриједу:

Шалке - Бајер Леверкузен (18.30)
Бајерн Минхен - РБ Лајпциг (20.30)
Вердер - Хофенхајм
Фрајбург - Хановер
Мајнц - Ајнтрахт

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 39, Борусија Менхенгладбах (+1) 33, Бајерн Михнен 30, Лајпциг 28, Ајнтрахт 26, Хофенхајм 23, Херта 23, Волфсбург 22, Вердер 21, Мајнц 19, Бајер Леверкузен 18, Фрајбург 17, Шалке 15, Аугзбург 14, Штутгарт 14, Фортуна Диселдорф 12, Нирнберг (+1) 11, Хановер 10.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар