Неко је Матић, а неко Погба...

Жозе Мурињо је бивши. Знао је то Пол Погба данас, баш као што је претпостављао и Немања Матић у недељу на "Енфилду". Али, није свако реаговао исто. . .

Фудбал 18.12.2018 | 21:15
Неко је Матић, а неко Погба...
Да сукоб између Жозеа Муриња и Пола Погбе постоји - није било тешко уочити. Уосталом, њих двојица то нису ни крила.

Било је само питање како ће се завршити тихи рат између једног од најтрофејнијих тренера свих времена и својевремено најскупље плаћеног фудбалера свих времена, односно колику ће (од)штету на крају платити Манчестер јунајтед.

Како то углавном бива у модерном фудбалу, нарочито када нема резултата, у далеко повољнијој позицији налазио се Погба, који данас свесно или несвесно није "оћутао" вест о отказу који су власници уручили његовом дојучерашњем шефу.

Недуго након што се "бреакинг" са "Олд трафорда" раширио планетом, играч ког је управо Мурињо вратио у Енглеску за суму од 110 милиона евра окачио је ОВУ фотку (погледајте фотографију горе) на друштвене мреже и, мало је рећи, изазвао цунами коментара и бурних реакција.

Погба је после неколико минута обрисао слику, али са свог профила, јер је она увелико постала вирални хит. Иако је фудбалер то можда и желео, већина је намрштени поглед и скривени осмех задовољства схватила као "поздрав" отпуштеном Португалцу... Утиску да се ради о ликовању само је допринео коментар у ком је Погба од пратилаца тражио чак да допишу лични коментар на слику.

Ипак, како би све личило на класичну "промо" активност на друштвеним мрежама, фудбалер је "меншновао" званични Тwиттер профил Јунајтеда и официјелног спонзора, па је могуће да су управо они тражили да фотка буде уклоњена увидевши какве су биле реакције навијача.

У Енглеској се само чекало да власници клуба објаве одлуку о којој се спекулише практично од летос. Наводно, Глејзери су у договору са потпредседником Едом Вудвардом намеравали Португалцу да дају "форе" до краја јануара да преокрене ствари у своју корист, можда и због "масног" обештећења које су пристали да му исплате у случају отказа, али је наступ Манчестер јунајтеда у недељу на "Енфилду" довео до хитног раскида сарадње.

Вероватно и сам свестан да ће испратити Муриња ове недеље, баш као у децембру 2015. током заједничких дана на "Стамфорд бриџу", наш репрезентативац Немања Матић стао је пред новинаре после пораза 3:1 од Ливерпула и одбио разговор о одговорности менаџера за нову "игру без игре" и још један пораз од ривала из врха табеле.

Матић, који је и сам био жртва Мурињових неконвенционалних метода рада под притиском, рекао је тада да одговорност за игре и резултате Манчестер јунајтеда ове сезоне сносе фудбалери.

"Ту нарочито мислим на нас старије", нагласио је Матић, без обзира што је вероватно могао да претпостави (или бар осети) да је можда и последњи пут играо за Жозеа Муриња.

Неко је Немања, неко Пол...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар