Супердерби Евролиге: Обрадовић вс Итудис, 9. епизода!

Тринаесто коло Евролиге обележићи дуел тренутно два најбоља тима у такмичењу, Фенербахчеа и ЦСКА.

Кошарка 18.12.2018 | 17:00
Супердерби Евролиге: Обрадовић вс Итудис, 9. епизода!
Фенер је лидер ЕЛ са скором 11-1, а ЦСКА га прати са 10-2. Турци су у серији од осам победа, док су Руси попустили па су на 2-2 у последња четири кола.

Међутим, дуели оба два тима никад немају везе са тренутном формом и стањем на табели, а посебно због чињенице да их са клупе предводе добри пријатељи, учитељ Жељко Обрадовић и ученик Димитрис Итудис.

"Играмо против тима који већ годинама води исти тренер. Важна ствар је да су ове сезоне направили промене у својој игри. Морамо бити спремни на то. Знамо да се боре до последње секунде и колики квалитет поседују. За победу је потребна одлична игра", рекао је Обрадовић.

Откако су се растали након напуштања ПАО пре неколико година, имали су осам сусрета, а скор је потпуно изједначен 4-4. Ипак, у мају 2016. Итудис је тријумфовао у великом финалу ЕЛ па се може рећи да је велики дужник свом ментору.

"Гостујемо тренутном лидеру ЕЛ, тиму који игра одличну кошарку ове сезоне, који има 'дубину' на свакој позицији, по двојицу, тројицу квалитетних играча на сваком месту. Морамо од првог до последњег минута бити једнако конкурентни", рекао је Итудис.

Један од кључних играча овог меча могао би да буде Србин Марко Гудурић, који се истакао у последњих неколико победа Фенера.

"Очекујемо, наравно, тешку утакмицу. Борба за прву позицију, али најважније је да одиграмо добро, да будемо спремни и да останемо здрави. Надам се пуној арени јер нам је потребна подршка на овом мечу", рекао је Гудурић.

Евролига, 13. коло:

18.00 Ефес – Будућност
18.45 Фенербахче – ЦСКА
20.45 Барселона – Олимпијакос
21.30 Гран Канарија – Басконија

Среда:

18.15 Дарушафака – Жалгирис
20.05 Макаби – Химки
20.45 Милано – Бајерн
21.00 Реал – Панатинаикос

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар