Небојша Глоговац на фотографијама

Изложба фотографија “Небојша Глоговац” посвећена прерано преминулом великану глумишта биће отворена у петак 21. децембра у Дворани културног центра.

Забава 18.12.2018 | 13:28
Небојша Глоговац на фотографијама
На отварању изложбе, на којој ће бити више од четрдесет фотографија из филмова и представа у којима је Небојша Глоговац остварио најзначајније улоге, о његовом опусу разговараће редитељ Рајко Грлић и фотографкиња Маја Медић, која је приредила изложбу. Послије разговора ће бити одржана бесплатна пројекција филма “Устав Републике Хрватске” у знак сјећања на једну од посљедњих и најбољих Глоговчевих улога.

– На крају године у којој нас је прерано напустио великан нашег глумишта Небојша Глоговац (1969-2018), оставивши овој култури у наслијеђе десетине врхунских улога на филму, телевизији и у позоришту, наводи се овим избором фотографија желимо да на тренутак освјетлимо дио његове чудесне и, вјерујемо, незаборавне каријере. Од првих појављивања у Мијачевој “Великој пљачки”, тв серији “Бољи живот” и филму “Вуковар, једна прича”, низале су се бројне улоге које су му донијеле, поред других, и четири годишње награде Југословенског драмског позоришта, двије награде “Милош Жутић”, двије награде Стеријиног позорја, награду “Зоран Радмиловић”, као и награду “Цар Константин”, шест Гран Прија на Филмским сусретима у Нишу и на крају Златну арену у Пули за улогу у филму “Устав Републике Хрватске” редитеља Рајка Грлића, наводи се у саопштењу организатора Културног центра Београда и Југословенског драмског позоришта. 

Изложбу је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије, а моћи ће да се погледа до 5. марта.

Из КЦБ моле посјетиоце да због ограничених капацитета и великог интересовања  бесплатне улазнице за разговор и пројекцију филма преузму на благајни Дворане Културног центра Београда, радним даном од 16 до 21.00, закључно са четвртком. Такође, обавјештавају да ће послије разговора бити организована продаја и потписивање књиге “Неиспричане приче” Рајка Грлића.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Че

19.12.2018 16:39

Краљ

ОДГОВОРИТЕ