Миодраг Перуновић нови селектор Србије!

И Цецин син на припремама репрезентације! Миодраг Перуновић после 17 година је враћен на селекторску функцију. Најавио је и прве потезе. . .

Остали спортови 20.12.2018 | 09:30
Миодраг Перуновић нови селектор Србије!
Бокс је у бившој Југославији деценијама био један од најпопуларнијих, а такође и најплодоноснијих спортова. Медаље су са Олимпијских игара доносили Звонимир Вујин, Мате Парлов, Слободан и Тадија Качар, Антон Јосиповић и други, а на светским и европским првенствима се није постављало питање да ли ће бити медаља за наше борце, већ само коначног збира.

Један од прослављених боксера који су изашли из југословенске школе био је и Цетињанин Миодраг Перуновић, првак Европе и вицешампион света крајем 70-их година прошлог века.

Са Перуновићем у улози селектора, од 1995. до 2001. године, СР Југославија се окитила са три медаље на великим такмичењима (Славиша Поповић трећи на свету, Милорад Гајовић и Никола Сјеклоћа трећи у Европи), што из садашње перспективе изгледа малтене недостижно.

Ипак, челници Боксерског савеза Србије су оценили да ако неко може да бар покрене причу у позитивном правцу, онда је то Перуновић и зато га вратили на одговорну функцију.

"Перуновић је био један од најтрофејнијих боксера бивше државе, доказао се у селекторском послу и имаће у БСС велику подршку, не само од мене. Искреним пријатељима бокса је стало да Србија поново има освајаче медаља на највећим такмичењима", изјавио је председник БСС Ненад Боровчанин, а преноси "Спортски журнал".

Једини српски спортски дневник пише и да ће нови селектор окупити шири круг кандидата за репрезентацију на базичним припремама половином јануара.

Перуновић је најавио да ће том приликом тестирати и Вељка Ражнатовића, сина популарне певачице Цеце Ражнатовић, који у досадашњој професионалној каријери има скор 5-0. Селектор га је пре неколико дана гледао када је у Будви нокаутирао Француза Ибрахиму Траореа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар