Отказ од 29 милиона евра...!

Уверени да ће са њим успешно градити систем, какав у клубу не постоји од одласка сера Алекса Фергусона, власници из америчке породице Глејзер су пристали на клаузулу о којој се ових дана говори у Енглеској. . .

Фудбал 18.12.2018 | 21:45
Отказ од 29 милиона евра...!
Жозе Мурињо није више менаџер Манчестер јунајтеда!

Славни клуб одлучио се ове среде на потез, који је најављиван од првог дана припрема за нову сезону, а уследио ове среде, 18. децембра, три дана по повратку екипе из Ливерпула.

Енглески медији као да су јутрошњим издањима најавили одлуку породице Глејзер, коју је потписао извршни потпредседник Ед Вудвард, наводећи да би Португалац увелико био отпуштен да приликом продужетка сарадње са Манчестер јунајтедом у јануару ове године у уговор није унета и "тешка" компензација у случају једностраног прекида сарадње.

Колико?

"Тхе Миррор", позивајући се на изворе са "Олд трафорда", навео је у броју од среде да се ради о суми од 29 милиона евра!

Она би, додуше, била за седам милиона евра мања да је Португалац отпуштен након што би екипа и математички остала без Лиге шампиона наредне сезоне, међутим јасно је да један од финансијски најмоћнијих клубова свет на тај начин не би уштедео седам милиона - напротив.

Пред почетак сезоне, када је увелико ратовао са репортерима водећих листова у Енглеској, Мурињо је једном приликом рекао да се не брине за своју позицију у клубу и узвратио питањем: "А, зашто бих? Штити ме уговор који сам потписао".

Касније је постало јасно и откуда такав наступ...

Када је на лето 2016. долазио у Манчестер уместо Луја ван Гала, Мурињо је са првим оперативцем клуба, Едом Вудвордом, потписао уговор само до 2019. године. "Специјални" је потом у првој сезони освојио Лигу Европе и Лига куп, па је на пола наредне награђен повишицом (380.000 евра недељно, 20 милиона евра годишње), јачим бонусима и продужетком сарадње до 2020, уз опцију да буде продужена на још годину дана.

Уверени да ће са њим успешно градити систем, какав у клубу не постоји од одласка сера Алекса Фергусона, власници из америчке породице Глејзер су током преговора са Жоржеом Мендешом, Мурињовим "суперагентом", пристали на клаузулу према којој би његов отказ ове сезоне коштао готово 30 милиона евра.

Та клаузула, изгледа, одложила је његов излазтак из канцеларије у Карингтону на неколико месеци, не и до краја сезоне.

У овом тренутку, Јунајтед заостаје 19 бодова за лидером, Ливерпулом, односно 11 за Челсијем, који се налази на четвртом месту. Ривал екипи у осмини финала Лиге шампиона биће Пари сен Жермен.

Навијачи, који су тражили Мурињов одлазак из клуба, претпостављали су злослутно да ће Глејзери и Вудвард наставити да оклевају и одлуку о прекиду сарадње донети прекасно - када борба за четврто место и Лигу шампиона увелико буде завршена.

Да ли је већ прекасно?

Веровало се да че Мурињо добити прилику до краја јануара да промени ствари у своју корист, али је начин на који је Јунајтед изгледао у дербију са Ливерпулом довео до моменталног прекида сарадње, баш као што је био случај са његовим претходницима, Дејвидом Моејсом и Лујом ван Галом. Они су, руку на срце, отказе добијали на пролеће - Шкот у првој, Холанђанин у другој сезони у клубу. Португалац је догурао до "своје", треће сезоне, у којој је отпуштан и у два наврата у Челсију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар