WТА коначно заштитио мајке, дозвољено ношење хеланки!

Удружење светских тенисерки (WТА) одобрило је промену правила за одређивање носиоца на турнирима, за играчице које се на терен враћају после порођаја.

Тенис 21.12.2018 | 19:30
WТА коначно заштитио мајке, дозвољено ношење хеланки!
Удружење је навело да ће тенисерке које се после породјаја враћају такмичењима добијати "специјални ренкинг" и до треће године од рођења детета, али могу се користити и изузеци за одређивање носиоца на великим турнирима.

Бивше прве тенисерке света Американка Серена Вилијамс и Белорускиња Викторија Азаренка су "најновије" мајке на WТА туру. 

Такође, WТА је донело одлуку и о промени правила облачења, па тенисерке неће бити кажњене нити ће им бити забрањено да носе хеланке или специјалне шортсеве без сукњи или хаљина преко. 

Вилијамс, освајачица 23 гренд слем титуле, ове године није била међу носиоцима на Ролан Гаросу, првом гренд слем турниру откако је родила ћерку. 

Она је током мечева из здравствених разлога носила црни комбинезон, специјално дизајниран због боље циркулације, а после тешког порођаја и проблема са крвним угрушцима. 

Тениски савез Француске је у августу саопштио да ће Вилијамс бити забрањено да носи црни комбинезон на мечевима на Ролан Гаросу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар