Рација у џамији у Њемачкој

Њемачка полиција извршила је данас рацију у једној џамији у Берлину, чији је имам осумњичен за пребацивање новца исламистичком борцу у Сирији ради извршавања “терористичких криминалних дјела”, саопштило је тужилаштво.

Свијет 18.12.2018 | 11:24
Рација у џамији у Њемачкој
Полицајци су претресли џамију “Ас сахаба” у сјеверном дијелу Берлина, чији је имам Ахмад А. /45/, наводи се у саопштењу.

Тужилац наводи да је А., који проповједа под именом Абул Бараа, осумњичен за финансирање тероризма и слање новца “џихадистичком борцу за набавку војне опреме”. 

Портпарол уреда тужиоца Мартин Стелтнер изјавио је за АП да нико није ухапшен и да су рације у џамији и другим локацијама имале за циљ прикупљање доказа у тренутној истрази уреда.

За сада нема коментара од имама или неког његовог адвоката.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЧикаВеља

18.12.2018 10:28

Тако и треба,из јазбина да их видите а не ко овде! Овде гаје терористе,брадице све дуже а ногавице краће .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дорис.

18.12.2018 12:59

Баш тако на све личе само не на Људе, Глуме некаквог Јарца.

Name

Цика Вељо

18.12.2018 16:09

Цика Вељо, немојте се са овим тјесити. Овакве рације су тек однедавно поцеле. Ради се о салафистима којих је све висе. Њемацка има око 2750 дзамија, а Француска висе од 4000. Тацан број ни сами не знају. Проблеми са муслиманима су све веци, незадовољство градјана расте, али власт све проблеме сакрива. Ако Њемацка врло брзо ниста не подузме , наци це се пред градјанским ратом, сматрају струцњаци, па зато ове акције. Меркел неомиљена постала јер је гурнула своју партију у лијево. Она дрзи тоталну диктатуру, али колико дуго. Нијемци се боје немира, а да би сазнали о себи морају стране новине цитати. Код нас се само писе о домацим политицарима, тако да немате слику Европе. За сада су најкритицнији Аустријанци, пису доста објективније од осталих. Назалост код нас људи премало говоре стране језика да би се могли информисати.

Name

Вијести

18.12.2018 16:32

Наси медији премало и са кратком садрзајем доносе обавијести из свијета. Па стога људи имају погресну слику, а онда упоредјују ситацију, па код нас "горе да не мозе бити". Назалост само је интересантно писати и цитати о домацим политицарима. Да се мало насмијете погледајте у кроне.ат најновије слике и Видео о Јункеру. У једном дијелу писе: "Када Јункер добије воду, сви знају да је то Гин!" Такви воде Европу и одлуцују о насим главама.

ОДГОВОРИТЕ