Савић: Година као из снова, опет ћемо у ЛШ!

Капитен фудбалера Црвене звезде, Вујадин Савић, рекао је да је 2018. година "била као из снова" и обећао да ће црвено-бели на пролеће играти још боље.

Фудбал 21.12.2018 | 23:08
Савић: Година као из снова, опет ћемо у ЛШ!
Савић је истакао да ће Звезда поново "напасти" Лигу шампиона.

"Ова 2018. година била је као из снова, сваки делија треба да буде поносан на ово што смо постигли. Обећавамо још боље игре на пролеће. Нисмо опуштени, још ништа није готово, али задовољни смо што имамо велику предност у односу на најближе конкуренте, Раднички и Партизан", рекао је Савић. 

Са капитенском траком око руке Вујадин Савић водио је саиграче у последњој утакмици у 2018. години. Звезда је јуче победила Чукарички са 2:1 пред зимску паузу и одлазак на заслужен одмор, а тај меч био је први који је Савић одиграо након сусрета с Ливерпулом. 

"Имао сам проблем с повредом који је потрајао неколико недеља. Драго ми је што сам пре краја године успео да одиграм још један меч у сезони. Жао ми је што нисам успео да се опоравим за још неки сусрет у Лиги шампиона, али значи ми много што сам играо на Бановом брду. Још једном смо доказали да смо без премца у Србији и отишли смо у одличном расположењу на заслужени одмор", рекао је он. 

Дуел на Бановом брду био је првобитно планиран за суботу, али су невреме и велике количине снега одложили меч који је, после великих напора да се терен очисти, одигран у недељу. 

"Када чекате утакмицу чији почетак се помера из сата у сат сигурно да се створи нервоза. Ипак, тренер Владан Милојевић и његов стручни штаб су урадили све да будемо потпуно релаксирани, психолошки су нас припремили за меч и кад год да је био заказана, ми бисмо играли и победили. Били смо одлучни у томе да победом завршимо 2018. годину", рекао је Савић. 

Звезда је сезону почела средином јула и одиграла велики број утакмица. 

"Имали смо дугу сезону, 37 утакмица је иза нас. Почели смо припреме у јуну, прошло је шест месеци у пуном ритму играња среда па недеља. Све смо то пребродили, још једном смо доказали да можемо. Навикли смо се на европски ритам, јер већ другу годину играмо тако. Стекли смо велико искуство и то ће нам много значити у следећој години". 

Штопер Звезде је на крају имао поруку и за навијаче. 

"Наши навијачи могу да очекују још успешнију 2019. годину. Прави звездаши са много оптимизма треба да уђу у нову годину. Наши циљеви су познати, дупла круна, а потом и поново напад на Лигу шампиона. Сви смо видели како изгледа Лига шампиона и колико су људи срећни када се ми такмичимо са најбољима. Желимо увек да приуштимо то нашим навијачима", закључио је Савић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар