СЛС: Раднички иде на паузу са +6 у односу на Партизан!

Фудбалери Радничког победили су Напредак са 2:1, у 21. колу Супер лиге Србије.  Преокрет Врањанаца у Земуну! Фудбалери Динама из Врања победили су у гостима екипу Земуна са 2:1, у утакмици 21. кола Суперлиге Србије.

Фудбал 17.12.2018 | 17:30
СЛС: Раднички иде на паузу са +6 у односу на Партизан!
Стрелци за нишки клуб у Крушевцу били су Никола Дринчић у седмом и Нермин Хаскић у 24. минуту, док је гол за домаћина у деветом дао Мирољуб Костић.

Раднички је други на табели са 50 бодова, девет мање од Црвене звезде, а шест више од трећепласираног Партизана на крају јесењег дела шампионата.

Младост и Рад играли су у Лучанима нерешено, без голова.

Младост заузима шесто место са 33 бода, док Рад има 16 и 14. је на табели.

Раднички славио и у Крушевцу, Нермин стигао Алексу! Екипа Ненада Лалатовић победила и "под Багдалом" за округло 50 бодова у јесењем делу шампионата Србије.

Најуспешнија суперлигашка полусезона у историји Радничког из Ниша!

"Реал са Нишаве" је на крају јесени, мада већ можемо да кажемо да је зима, славио "под Багдалом" против тврдог Напретка, дан након што је утакмица првобитно заказана. По тешким условима у Крушевцу, виђена су три гола, али и нова победа тима Ненада Лалатовића...

Нишлије су уписале нови тријумф на гостовањима, потврдили другу позицију на табели пред пролећни део сезоне, побегли Партизану шест бодова и освојили укупно 50 од могућа 63!

НАПРЕДАК - РАДНИЧКИ НИШ 1:2 (1:2)

Већ у седмом минуту је Никола Дринчић довео тим са југа у вођство, да би само 120 секунди касније Мирољуб Костић поравнао резултат на стадиону у Крушевцу.

Дринчић је поново био у центру пажње у 24. минуту, али сада као асистент - пошто је пронашао Нермина Хаскића за друго и последње вођство Радничког на мечу. У не тако блиставој утакмици на којој је виђено само пет шутева у оквир гола - победу је однео гост.

Уз то, меч ће памтити и нападач Радничког, одлични Нермин Хаскић, који је постигао 12. гол у Суперлиги и тако се изједначио са Алексом Вукановићем, играчем Напретка.

Остаје још да се види да ли је ово била и последња утакмица Ненада Лалатовића на клупи Радничког пошто је у последња два месеца причао о бројним понудама које има "на столу", док му истовремено крајем децембра истиче уговорна обавеза са Нишлијама.

Ипак, поручио је да би волео да остане и освоји Куп...

У другом мечу дана није било голова на сусрету Младости и Рада (0:0), који је првобитно био заказан још за суботу, што није резултат који је разочарао иједну од две екипе.

Преокрет Врањанаца у Земуну! Фудбалери Динама из Врања победили су у гостима екипу Земуна са 2:1, у утакмици 21. кола Суперлиге Србије.

Земун је повео у 15. минуту голом Немање Вучића, али је Динамо у преокренуо резултат.

На 1:1 је у 45. минуту изједначи Млађан Стевановић, а вођство Динаму донео је Давор Недељковић поготком у 65. минуту.

Динамо је успео да сачува предност и сва три бода и поред тога што је у финишу меча, од 85. минута, играо са играчем мање након што је Недељковић зарадио други жути картон.

Динамо је уписао трећу победу у домаћем шампионату, али ће јесењи део првенства завршити на последњем месту на табели са само 10 освојених бодова.

Земун је на претпоследњем месту са пет бодова више.

Снег пао, Динамо победио! Први снег је "покренуо" Динамо - Врањанци су први пут ове јесени уписали три бода на гостовањима, и то у Земуну.

Чекало се два дана на утакмицу на Градском стадиону у Земуну, а на крају је "најслађа" била гостујућим играчима из Врања.

Динамо је до последњег кола јесењег дела сезоне уписао десет од десет пораза на страни, али овога пута се из Горње Вароши враћају са сва три бода - и тиме најављују боље пролеће на југу Србије и то да неће тако лако држати "фењер" у својим рукама.

ЗЕМУН - ДИНАМО 1:2 (1:1)

Домаћин је повео после 15. минута игре поготком левог бека Немање Вучића, али је млади штопер Никола Стевановић поравнање донео у последњим тренуцима првог дела.

Временски услови, терен и чекање 48 часова на "затварање" јесењег дела сезоне је очигледно више пријало играчима Радмила Јовановића (односно суспендованог Драгана "Рецка" Антића), па је Давор Недељковић у 65. донео први тријумф у гостима свом тиму.

Грчевито су се борили Врањанци када је управо Недељковић искључен на пет минута до краја регуларног дела утакмице, али Земун није искористио бројчану предност.

Суперлига – 21. коло:

понедељак:

Земун – Динамо Врање 1:2 (1:1)
(Вучић 15 – Стевановић 45, Недељковић 65)

Напредак – Раднички Ниш 1:2 (1:2)
Костић 9 -- Дринчић 7, Хаскић 24

Младост – Рад 0:0

недеља:

Спартак Суботица – Вождовац 3:2 (0:2)
(Обрадовић 62, Торбица 77, Ћаласан 90+5 – Луковић 28, Зличић 42)

Војводина – Пролетер 0:0 (0:0)

Чукарички – Црвена звезда 1:2 (1:2)
(Стојановић 28 – Бен 24, Боаћи 30)

субота:

Радник Сурдулица – Бачка 3:2 (2:1)
(Златановић 10, Стојановић 38, Даноски 51 – Мићић 15, Грабеж 70)

петак:

Партизан – Мачва 0:0 (0:0)

Табела: Црвена звезда 59, Раднички 50, Партизан 44, Чукарички 39, Напредак 33, Младост 33, Пролетер 28, Војводина 28, Радник 28, Мачва 22, Вождовац 19, Спартак 19, Бачка 18, Рад 16, Земун 15, Динамо 10.

Суперлига Србије се наставља 16. фебруара, наравноако временски услови дозволе, а ово су парови 22. кола: Динамо Врање - Спартак, Вождовац - Напредак, Раднички - Чукарички, Црвена звезда - Војводина, Пролетер - Радник, ОФК Бачка - Партизан, Мачва - Младост и Рад - Земун.

НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ СУПЕРЛИГЕ:

Нермин Хаскић (Раднички Ниш) - 12 голова
Алекса Вукановић (Напредак) - 12 голова
Ел-Фарду Бен (Црвена звезда) - 10 голова
Рикардо Гомеш (Партизан) - 10 голова
Огњен Мудрински (Чукарички) - 8 голова
Александар Станисављевић (Раднички Ниш) - 8 голова
Вељко Симић (Звезда/Земун) - 7 голова
Ричмонд Боаћи (Црвена звезда) - 6 голова
Стефан Чоловић (Пролетер) - 6 голова
Немања Човић (Пролетер) - 6 голова
Жељко Димитров (Динамо Врање) - 6 голова
Александар Пејовић (Младост) - 6 голова
Игор Златановић (Радник) - 6 голова
Лука Стојановић (Чукарички) - 6 голова

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар