Милојевић и Митровић добили ''Златне лопте''!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић и нападач Фулама Александар Митровић добили су Златне лопте Фудбалског савеза Србије (ФСС) за најбоље у 2018. години.

Фудбал 17.12.2018 | 17:00
Милојевић и Митровић добили ''Златне лопте''!
"Хвала на овако лепој награди. Хвала ФСС, Кокези, Ковачевићу, свима на награди која много знаци. Када добијете овакву награду она не може бити индивидидуална јер фудбал је колективни спорт. Она би требало да припадне свим мојим сарадницима, људима у клубу, запосленима, навијачима и свима који воле Звезду. Имали смо веома добру годину. Следеће године треба да будем још вреднији и надам се да ћемо 2019. направити још боље резултате", рекао је Милојевић на свечаности у Београду.

Милојевић, који је и прошле године добио награду, ове је освојио титулу шампиона Србије са Црвеном звездом, коју је затим увео у групну фазу Лиге шампиона.

"Нисам од оних који гледају у прошлост. Хвала вам свима, највише мојим играчима јер без њих не бих био ово што данас јесам. Звезда је ове године на најбољи могући начин представљала Србију. То нам треба у овом тренутку. Подигли смо ниво нашег првенства, за које тврдим да је добро иако може да буде боље", казао је Милојевић.

Александар Митровић је ове године играо одлично за репрезентацију Србије и био је најбољи стрелац Лиге нација.

Са Фуламом је обезбедио пласман у Премијер лигу и ове сезоне је један од водећих стрелаца енглеског првенства.

"Једно од највећих признања у досадашњој каријери. Сав труд, рад и дисциплина коју сам уложио, на крају се вратило. Лепо је када вас цене у земљи где играте, али нема ништа лепше када вас цене код куће, ваши људи. Презадовољан сам. Хвала свима у Савезу на челу са председником. Видим колико труда улажу да врате српски фудбал тамо где му је место. Ово је била једна од најбољих година у српском фудбалу, што на репрезентативном, што на клупском нивоу. Много победа, што се мене тиче, и надам се да ћу тако да наставим", рекао је Александар Митровић.

Фудбалски савез Србије је свечаност приредио у хотелу Краун плаза.

Биле су присутне бројне званице, међу којима између осталих и водећи људи Црвене звезде Светозар Мијаиловић, Драган Џајић, Звездан Терзић и Митар Мркела, и Партизана Милорад Вучелић, Милош Вазура и Ивица Илиев.

"Златну лопту" ФСС-а до сада су добијали Немања Видић и Илија Петковић (2005), Дејан Станковић и Љубиша Тумбаковић (2006), Никола Жигић и Мирослав Ђукић (2007), Немања Видић и Славиша Јокановић (2008), Милош Красић и Радомир Антић (2009), Дејан Станковић и Мирослав Рајевац (2010), Александар Коларов и Иван Јовановић (2011), Бранислав Ивановић и Драгомир Окука (2012), Бранислав Ивановић и Љубинко Друловић (2013), Немања Матић и Радован Ћурчић (2014), Немања Матић и Вељко Пауновић (2015), Душан Тадић и Драган Стојковић Пикси (2016) и Владимир Стојковић и Владан Милојевић (2017).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар