Де Лихт, добро дошао у одабрано друштво...!

Душан Тадић ове сезоне игра са бисерима холандског фудбала. Један од њих добио је и чувено признање "златни дечак" које додељује Тутоспорт.

Фудбал 17.12.2018 | 20:40
Де Лихт, добро дошао у одабрано друштво...!
Велико признање за младог фудбалера Ајакса!

Матајс де Лихт (19) је овогодишњи добитник награде "златни дечак" за најбољег младог играча планете у организацији торинског листа "Тутоспорт", и први је икада дефанзивац који је добио ово ласкаво признање.

Пре њега су ову награду освајали везисти (8) и нападачи (7), али је Де Лихт ове године импресивним партијама у дресу Ајакса и Холандије - заслужио да буде награђен.

У жестокој конкуренцији био је бољи и од прошлогодишњег добитника Килијана Мбапеа, мада њега већ сви гледају као човека који је на сениорском нивоу, као и Трента Александера-Арнолда, Џастина Клајверта, Винисијуса Жуниора и друге...

Де Лихт је од 2016. године у првом тиму Ајакса и већ је скупио 86 наступа и девет голова за њих, а стигао је да понесе и капитенску траку.

Један је од најтраженијих играча данашњице, а наш репрезентативац Душан Тадић у Ајаксу има још једног младог талента од кога се много очекује - Френкија де Јонга. Сматра се да ће њих двојица у пакету напустити Ајакс...

(Ова награда се доделује од 2003. године, а до сада су је освајали: Рафаел ван дер Варт (Ајакс), Вејн Руни (Евертон/Манчестер јунајтед), Лео Меси (Барселона), Сеск Фабрегас (Арсенал), Серхио Агуеро (Атлетико Мадрид), Андерсон (Манчестер јунајтед), Марио Балотели (Интер/Сити), Марио Геце (Дортмунд), Пол Погба (Јувентус), Рахим Стерлинг (Ливерпул), Антони Марсијал (Монако/Јунајтед), Ренато Санчез (Бенфика/Бајерн), Килијан Мбапе (Монако/ПСЖ) и на крају Матхејс де Лихт (Ајакс).

Само неколико њих није успело да направи каријере какве смо очекивали...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар