Жријеб - ЛЕ: "Велики" добро прошли, Динамо у Чешкој!

Без великог дербија у првој рунди Лиге Европе, али далеко од тога да нас не очекују неизвесне и узбудљиве утакмице.  Лацио на Севиљу! Срби преко Шахтјора јуре европску славу! Први мечеви су на програму 14, а реванши 21. фебруара.

Фудбал 17.12.2018 | 15:00
Жријеб - ЛЕ: "Велики" добро прошли, Динамо у Чешкој!
Није био једнако атрактиван жреб као онај за Лигу шампиона, али има добрих утакмица у Лиги Европе и имаће шта да се види на пролеће.

Жреб за 1/16 финала отворио је Динамо из Загреба, који ће прво пролеће у Европи после много година започети против Викторије из Плзења. Један од дербија ове рунде сигурно очекује Србе из Ајнтрахта, пошто ће Гаћиновић, Костић и Јовић морати на мегдан одличном Шахтјору, како би наставили са сјајним партијама из групне фазе и испунили циљ - пласман у финале. Валенсија игра са шкотским великаном Селтиком.

Одличан пар представља и окршај између Рена и Бетиса, две екипе које су успону, а најатрактивнији пар добили смо пред крај жреба када су куглице спојиле Лацио и Севиљу. Белгијски шампион Бриж имаће тежак задатак против фантастичног Салцбурга, који је имао свих шест победа у групној фази.

Интер је прошао сасвим добро, пошто путује у Беч на дуел Рапиду, као и Наполи који очекује двомеч са швајцарским Цирихом. Велики проблем ће имати Бајер из Леверкузена који се намерио на одлични Краснодар, док Челси игра са шведским Малмеом, тимом који се прославио избацивањем Бешикташа пре неколико дана.

Занимљив ће бити и дуел Спортинга из Лисабона и Виљареала, док Арсенал опет путује у Борисов, као прошле године у групној фази само што га сада води експерт за Лигу Европе Унај Емери.

На крају, ту је и окршај између Галатасраја и Бенфике, два клуба која су стигла из Лиге шампиона. Нема шта, биће доброг фудбала.

У подне у Ниону смо видели веома узбудљив жреб за Лигу шампионакоји је донео неколико дербија, али нажалост исто не можемо да кажемо за жреб Лиге Европе!

"Велики" тимови који су били повлашћени на жребу избегли су "нагазне мине", па смо тако лишени великог спектакла у првој нокаут рунди другог по важности УЕФА такмичења, али свакако има утакмица које ће заинтересовати публику...

Арсенал ће гостовати на истоку БАТЕ Борисову, с којим је прошле године играо у групној фази Лиге Европе, Челси ће путовати на север код Малмеа, док је Наполи у комшилуку против Цириха. Интер је "извукао" Рапид из Беча, док су једино Валенсија и Севиља добили нешто теже ривале - Селтик и Лацио, што су уједно и дербији шеснаестине финала.

Вреди напоменути да су најбољи тимови групне фазе овогодишње Лиге Европе, и освајачи максималног броја бодова, Франкфурт и Салцбург добили изазовне ривале.

Шампион Аустрије ће играти против Клуб Брижа, доћ "српски" Франкфурт игра са Шахтјором.

Динамо из Загреба је као првопласирани прошао групну фазу Лиге Европе, и после 49 година изборио "европско пролеће", а на жребу су избегли најтеже могуће ривале и за противника су добили тим по мери - Викторију Плзењ.

ПАРОВИ 1/16 ФИНАЛА ЛИГЕ ЕВРОПЕ

Викторија Плзењ - Динамо Загреб
Бриж - Салцбург
Рапид Беч - Интер
Славија Праг - Генк
Краснодар - Бајер Леверкузен
Цирих - Наполи
Малме - Челси
Шахтјор - Ајнтрахт
Селтик - Валенсија
Рен - Бетис
Олимпијакос - Динамо Кијев
Лацио - Севиља
Фенербахче - Зенит
Спортинг Лисабон - Виљареал
БАТЕ Борисов - Арсенал
Галатасарај - Бенфика

Први мечеви 1/16 финала Лиге Европе на програму су 14, а реванши 21. фебруара. Финале је заказано за 29. мај у Азербејџану на Олимпијском стадиону у Бакуу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар