Рафал по Де Хеи - СВИ играчи Ливерпула шутнули на гол!

Од свих играча које је Јирген Клоп извео на терен против Манчестер јунајтеда, само голман Алисон Бекер није покушао да савлада Давида де Хеу.

Фудбал 17.12.2018 | 19:15
Рафал по Де Хеи - СВИ играчи Ливерпула шутнули на гол!
Када лоцирате мане свог ривала - све је много лакше!

Тако је било и Јиргену Клопу који је, чини се бар по резултату утакмице (3:1 за Ливерпул), лако скаутирао Манчестер јунајтед. Његови играчи су задали нестваран темпо, лако налазили просторе за брза додавања и без већих проблема изашли са најлошијим делом тима Жозеа Муриња.

Одбраном.

Није да је Јирген Клоп први који је то урадио, сам Жозе Мурињо већ више од годину дана "кука" како му је на том месту потребно више појачања, али нико као овосезонска екипа Ливерпула није успео толико да "разбуца" дефанзивни Манчестер јунајтед, који је - гледано и статистички - више деловао као екипа која се налази у доњем делу табеле, него као најбогатији клуб на свету.

Ливерпул није желео да их Јунајтед "удави" својом игром, самостално су дизали брзину игре, шутирали константно, често и неселективно, а у том се крије најзанимљивији податак...

Фудбалери тима са "Енфилда" су ка голу Давида де Хее, једног од најкритикованијих играча Манчестер јунајтеда ове сезоне, упутили нестварних 36 удараца - и што је још интересантније - шутирали су сви који су се нашли на терену сем голмана Алисона Бекера!

Да, добро сте прочитали...

Највише пута је шутирао Роберто Фирмино (9), следе га Фабињо (5), Салах, Вајналдум, Мане, Ван Дајк и Ловрен (3), док су по двапут шутирали Натанијел Клајн и Џердан Шаћири - стрелац два поготка на мечу и јунак победе Ливерпула!

Да статистика тима остане савршена побринули су се Ендрју Робертсон, Наби Кеита и Џордан Хендерсон - који су ка голу Шпанца упутили по један шут.

Тешко је пронаћи податак колико се често дешавају овакве "аномалије" у фудбалу, али знамо да и навијачи Манчестера виде исто такву аномалију у само шест удараца ка голу противника; Лингард је пробао двапут, Ерера, Рашфорд, Фелаини и Мата по једном.

На све то тешко је наћи замерку Давиду де Хеи који је сусрет завршио са осам одбрана и епитетом спасиоца свог тима - могло је бити много непријатније по њега!

Шпанац је прошле године на исте начине спасавао свој тим, доносио победе својим одбранама, али утисак је да је одбрана још "климавија" ове сезоне - или тимови свесно циљају како да науде Манчестер јунајтеду, видели су од већих тимова да су и те како пољуљани...

ЈИРГЕН КЛОП: ШАЋИРИ ЈЕ СЈАЈАН ИГРАЧ...

Тренер фудбалера Ливерупла Јирген Клоп рекао је да је његова екипа заслужено победила Манчестер јунајтед и да није размишљала о освајању шампионске титуле.

"Било је фантастично, контролисали смо утакмицу, доминирали смо. Играли смо против физички невероватно снажне екипе. Притискали смо их, освајали лопте, били смо агресивни, били смо храбри. После пола сата нисмо добро разумели утакмицу, нисмо много трчали, а онда су они постигли гол у том периоду. Остали смо у игри у другом полувремену, радили шта је требало, а онда је Шаћири ушао и постигао два гола, бриљантно", рекао је Клоп за британске медије.

Ливерпул је повео у 24. минуту голом Садија Манеа, а изједначио је Џеси Лингард у 33. минуту после велике грешке Алисона Бекера. Победу "црвенима" донео је резервиста Џердан Шаћири, головима у 73. и 80. минуту.

"Шаћири је сјајан играч. Разговарали смо, после доброг старта постао је мање одлучан. Његова лева нога створена је за одлучујуће ствари и шутирање", навео је Клоп.

Немачки тренер додао је да његова екипа није размишљала о титули.

"Данас смо играли против Јунајтеда. Ни један секунд нисмо размишљали о титули. Желели смо да победимо, што је довољно тешко. Знамо да смо добар фудбалски тим. Морали смо то да докажемо и да наставимо то да доказујемо", навео је Клоп.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар