Давор тражио изузеће тужиоца

Давор Драгичевић одазвао се јутрос позиву Окружног тужилаштва у Приједору по наредби Главног републичког тужиоца Махмута Швраке у предмету угрожавања безбједности министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача и начелника Управе за организовани и тешки криминалитет Дарка Илића. Он се испред тужилаштва појавио са својим адвокатом Драганом Толимиром, али и грађанима окупљених око групе „Правда за Давида“.

Република Српска 17.12.2018 | 11:57
Давор тражио изузеће тужиоца
Обучен по узору на Давида Штрпца из приповијетке „Јазавац пред судом“ Петра Кочића, Давор Драгичевић стигао је у зграду приједорског Окружног тужилаштва. Иако се одазвао позиву, Драгичевић је рекао да је само дошао како би поновио да не признаје ниједно тужилаштво у Српској и да ће тако и остати све док не почну рјешавати убиство његовог сина. Рекао је да ће случај бити пренесен на ниво Босне и Херцеговине.

„Као осумњичени тражим изузеће поступајућег тужиоца, затим Тужилаштва у Приједору које је дио ОЈТ Бања Лука, као и свих других тужилаштава у РС, јер непровођењем истраге убиства мог сина Давида Драгичевића Ђакца од стране ОЈТ Бања Лука и Републичког јавног тужилаштва РС представља околност која изазива разумну сумњу у непристрасност тих тужилаштава.“, рекао је Драгичевић.

Адвокат Давора Драгичевића је рекао да је овај позив, али и цијела ситуација јако специфична и да из ОЈТ Приједор нису могли да објасне како је и због чега је баш то тужилаштво надлежно за овај случај. То значи да је ово нелегитимно вођење поступка против Давора Драгичевића, појашњава Драган Толимир. Он је рекао да ни он, а ни Драгичевић нису дали било какве изјаве нити су потписали записник, јер сматрају да ово Тужилаштво није овлашћено да поступа у овом случају.

„Они морају да одлуче које тужилаштво ће поступати, да ли постоје разлози за изузеће тужиоца и тужилаштва, да ли су направљене процедуралне грешке? Позивање је, што је врло карактеристично такво да се све ради брзопотезно и убрзано, што индицира да је Давор Драгичевић вјероватно већ и оптужен и само желе формално да спроведу процедуру. Страшно им се жури, невјероватна и невиђена журба.“, казао је Толимир.

- Оно што је занимљиво, током давања изјаве Давора Драгичевића, полицајац који је био присутан у судници, све вријеме је држао руку на обарачу пиштоља и био спреман да реагује. Толимир каже да је то било потпуно непотребно.

„Очигледно испрепадан, очигледно иструиран, очигледно је неко издао налог да је Давор Драгичевић опасан и да треба заштитити суд. Ја сам га упозорио на то и рекао сам да нема потребе да користи пиштољ. Никаквих радњи од стране Давора није било за то“, објашњава Толимир.

Драгичевић није био сам ни у Приједору. Грађани окупљени око групе „Правда за Давида“ из Бањалуке и Приједора стајали су све вријеме испред зграде Окружног тужилаштва. Могли су се чути повици :“КО ЈЕ УБИО ДАВИДА?  ДАВОР НИКАДА НЕЋЕ БИТИ САМ!“

Сва дешавања испред тужилаштва помно су праћена и снимана од стране припадника полиције.



БН ТВ

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

Ратко

17.12.2018 11:08

Па цео дрзавни апарат подсеца на Коцицево дело, па јос бурле "главати господин", а Давор је требао понети и врецу на ледјима како би кореографија била потпуна. Замислите сад те "људе" који седе по судовима, питам се какав је њихов људски осецај??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

17.12.2018 11:26

Благо Народу који имја овакву"влас" ????????????? Слободан је да потражи другу државу....

Name

РОЛИДУК

17.12.2018 12:09

Правда за Давида! Убице близи вам се крај!✊✊✊

Name

Добојлија

17.12.2018 14:48

Хоће ли неко писати о разлозима и мотивима овог трагичног случаја. До сада новинар Васковић је писао о НаркоКртрелу, адвокат Томић о великој трговини оружјем, Цифра која се спомиње је 8 милијарди и 600 милиона КМ.Знамо и то да је покојни Давид нешто "открио" незнамо шта. Дајте пишите о разлогу и мотиву, само на тај начин се могу пронаћи починиоци дјела.

Name

Сана

17.12.2018 15:06

О Бозе драги 8,6 милијарди па то мозда су атомске бомбе продавали и тенкове,свакако сам да се надје ко год да је крив,али дајте људи мало реалности. Стварно људи из те групе воле да преувелицавају ствари и докле год се овако понасају неце ниста добити,а ни они немају ниста гомила некаквих прица,нигдје конкретног доказа осим узмес све људе из МУП-а и оплети.Ако сте хрисцани сто ови оцигледно нису,то знамо лијепо се казе не суди и неце ти бити судјено.

Name

Потање

17.12.2018 17:31

Ко је редитељ овог позориста?

Name

Ја

17.12.2018 20:06

Ови насмијани као на приредби.

Name

Баба78

17.12.2018 11:14

Ова ненародна власт и наса РС је гора него сви окупатори који су кроз историју просли овим просторима.Презивјели смо турке,аустругарску.ндх и устасе али насу РС нецемо презивјет,села се гасе,градови нестају,људи срецу и кру тразе у тудјим дрзавама,народ одлази масовно,остајемо само ми стари,ста нам раде злотвори и крвници,гори су него устасе,висе су народа иселили него устасе,убијају нам дјецу,дрзе нас у теској бједи и сиромаству

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

17.12.2018 12:15

Све потписујемо ,све си тачно рекао а Тито није волио Четнике а сви су живели као јаке газде , само се нису мешали у политику КПЈу. а Додик је уништио све , ко има једну краву опстат ће а ко има десет пропаст ће.

Name

Црно

17.12.2018 15:21

нам се пише, у Српској је заведена диктатура,главни диктатор је Главати Рудоња . Народ мора да схвати да диктатор има новац,новац чини моћ ,на жалост народ је срамотно подмитљив ,ограничен ,насједне на све форе Главатог.. Док се грађани не "дугну на ноге" ништа добро нас неће снаћу.. Који суд и судије па људи они су поданици Главоње ако мрдну оде столица а може и гвоздена палица почети са радом.. Ја Бога молим да се коначно дође до правде да грађани оду кућама и наставе са свакодневним животом.. Рудоња ,бјежи од Давора ко од куге . Ако си Рудоња у Сарајеву ниси моћан ,мањи ди од миша мекињаша...

Name

сРБИН

17.12.2018 11:16

"полицајац" -СТАЛНО ДРЗАО ПРСТ НА ОБАРАЦУ ПИСТОЉА - ОВО ЈЕ ВИСЕ НЕГО СРАМНО ?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба78

17.12.2018 11:36

Злотвори су у страху,зању да је српски народ јунцку народ,кроз историју је то народ показао,дуго трпи али кад се дигне на устанак и буну онда иде до краја вјерујем да це народ знати да се одбрани од овог ненародног злог окупационог резима и да це на власт доци прави родољуби који це зивот у РС уцинт нормалним и подносљивим за њен народ и да це они који су под притиском и тиранијом ненародног резима побјели у тудје дрзаве да надју круха и срецу једном моци да се врате у своју отадзбину и да зиве као нормални људи у својој земљии.Неце ова тирамија довјека

Name

Коридор

17.12.2018 11:36

Дјубре ,је Додик,он је мозак свих зала,окретао је главу,од Јевандјеља,у своје вријеме,кад је заклетву полагао,зна он то добро,био АТЕИСТ, Христос је рекао:цувајте се лазних уцитеља,много је крви проливено због њих,"на Србима се ХРИСТОВЕ,ријеци до једног слова испуњавају,имамо лазне уцитеље,ДОДИК,и остали,он би побио сву дјецу у РС,вец је урадио, ДАВИД,да остане на власти,исто као ИРОД,из Светог Писма,зар немамо слуцај ДАВИД,он зна убице,али губи власт ако открије,али Бог це све уредити,он је нас цар ИРОД,

Name

Келн

17.12.2018 14:07

Највеца превара дјавола је да убједи људе да не постоји.Ријеци су једно а дијела друго.Они раде за ММФ и нови свјетски поредак а њима није циљ да народ у БИХ зиви богато и срецно у уредјеном друству вец напротив они креирају сву ту бједу и јад ,завади па владај стратегију како би тај просторвувјек био нестабилан и сиромасан

Name

РЕ КЛЕН

17.12.2018 14:52

Ко, те мозе на зло наговорити ако ниси ЗЛО

Name

РЕ Коридор

17.12.2018 14:59

Па цовјеце драги . ставијо си 23 зареза а само два су ти била потребна .

Name

МапетСхоу

17.12.2018 15:05

Јел Гацо успио "стици" са крузног тока да поздрави своје мапетовце?

Name

Па да

17.12.2018 11:20

Полицајчина глупа каквих не мањка зна се од кога је могла добити упутства?!! Режим ће бити све гори и гори

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОЛИДУК

17.12.2018 12:12

Правда за Давида! Убице близи вам се крај! Идемо до краја!✊✊✊

Name

Ре Србин И Па Да

17.12.2018 14:14

Да ли ви заиста вјерујете да је држао прст на обарачу. Питам вас како ако је пиштољ у футроли? Покушајте још кад се зна какве футроле има судска полиција. Пошто овај рече да се зна од кога је полицајац добио наређење интересује ме од кога. Зна ли па да ко командује судској полицији и под чијом су ингеренцијом. Мала помоћ, немају никакве везе са МУП-ом и Лукачом.

Name

дијаспора ДЕ

17.12.2018 15:22

Брука и срамота за цијелу РС. Нецете ви господо и у влади и ван владе далеко стици. Али нека буде све постено- према заслугама!

Name

Ролидук

17.12.2018 11:21

У јбг пуноје градјана око њега јли то цјели Приједор досао да види јазавца

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.12.2018 11:58

Јадан си ти да не можеш јаднији бити када се спрдаш са туђом несрећом.

Name

Ре Ре

17.12.2018 14:15

Давор се спрда сам са собом. Толико је ултиматума поставио да то све постаје смијешно

Name

РЕ

17.12.2018 15:13

ПУСТИТЕ ЉУДИ, НЕ КОМЕНТАРИСИТЕ ОВЕ ЗЛЕ ЉУДЕ СТО СЕ СПРДАЈУ СА НЕЦИЈОМ НЕСРЕЦОМ. ТО ДУ ТЕСКИ СЛУЦАЈЕВИ, ОНИ СУ ВЕЦ МРТВЕ ДУСЕ, САМО ПОСТОЈЕ ПРАЗНЕ ФИГУРЕ У ЉУДСКОМ ОБЛИКУ КОЈИМА УПРАВЉА СОТОНА.

Name

!!!

17.12.2018 16:59

Како год се ових 7 слова у "Ролидук" испремијестају није могуце извуци нити једну разумљиву ријец са каквим таквим знацењем. Да си којим слуцајем процитао "свето писмо" вјероватно из постовања према тој књизи овако несто ти неби пало на памет да написиес, јер тамо у једној реценици стоји од прилике овако "гдје се цетворо окупи у име Бозије, тамо је Бог присутан" Слозит цес се самном да не претјерујем ако устврдим да је уз Давора било присутно бар цетворо људи. Јос ако се узме у обзир да је Давидово муценицко страдање се десило у "великој седмици" сахрана на "благовијест" дакле исувисе много разлога да добро пазимо прије него какву глупост изнесеме, па да то они који истински вјерују и прате ово зло и саосјецају са породицом се саблазне на ово ни сам незнам на ста лици? На сарказам, али у негативном смислу. Давору цаст на истрајности, а муцки убијеном Давиду вјецни покој, а онима који то урадисе сто прије да се отворе затворске одаје.

Name

За !!!

17.12.2018 19:48

Дивно и поучно написано. Међутим, ови зли који се спрдају са суровим убиством, исмијавају људе који су присталице истине и правде, не могу схватити ниједну вашу реченицу,они су на ђавољем путу.

Name

Архандјело

17.12.2018 11:31

Правда за звјерски убијеног насег Давида Даворе!!!! нема одустајања. Ферагет је твој Адвокат и тако треба да остане и послије 7. 4. 2019

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

17.12.2018 12:10

Правда за Давида! Убице идемо до краја!✊✊✊

Name

007

17.12.2018 11:43

Што чека 07.04.2019??????????????Ако има сазнања,што не реагује,да се заврши случај убиства.Ако не призна судске институције у Српској,шта чека?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.12.2018 14:00

Сто не реагује? Ваљда је на Тузиластву да реагује ! Не могу да вјерујем колико је ограницених људи у овој дрзави!

Name

Ре ре

17.12.2018 14:25

Мени је јос давне 1989 у Зâгребу на неком руцку један глумац који је Србин из Б и Х,али је факултет заврсио у ЗГ а тамо је и радио рекао да нема вецих примитиваца од Срба из Босне.Он је објаснио и засто.Рекао је да измедју осталог да не водимо уопсте рацуна о вјери а ни о гробљима.Рекао је да су гробља запустена,трава непокосена,да се ријетко одлази на гробља итд.Мени у том тренутку није билоугодно имало сам се осјецао повриједјеним и мислио сам да он то ради ради тога да се додовори газди ресторана са којим смо вецерали.Медјутим послије сам га се цесто сјетио и увјерио се да је био потпуно у праву.Ево видис овога 007.Јос пази он није необразован.Видис се то по нацињу писању.Па ипак подрзава злоцинце.Ста онда реци за бабу и дједа с цетрири основне који се дрогирају РТРС-овим прањем мозга?

Name

за кре кре

17.12.2018 17:33

Ма није за ре ре него за кре кре. Такве глупости мозес реци само за свог ђеда и бабу а не за остале Србе срамото Српска!

Name

СВАНУЛОВИЋ

17.12.2018 11:47

Власт је ова тиран клети храниоцима својим се свете не презају и дијете убиити. То је сустав силне мафије што ратују са народом својим. Народ стење под силом нечистом колеба се шта чинити даље Ентитет-Република апел нам шаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залост

17.12.2018 12:04

Оваквим испадима довео је сам себе у ситуацију да га све мање људи узима за озбиљно. У сваком слуцају залосно је да овако неко изради цовјека сто постаје смијесно да није залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

17.12.2018 12:35

Свака цаст Давору,подрска за Правду За Давида,ускоро це истина и правда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка!

17.12.2018 12:41

Његови вјерни пријатељи су уз њега! Људи, жене, свака вам част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

17.12.2018 13:06

Прије 7 мјесеци сам написао да је ово ријалити и сваким даном видим да сам у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.12.2018 14:01

Благо теби са таквом памети. Цега се паметан стиди, будала се поноси!

Name

!!!!!

17.12.2018 14:20

П--- ста мислис да се и теби деси овај риалисти ( ако имас дијете) , али недај бозе никоме, ниције дијте није заслузили смрт од Српске руке као Давид!!! Ако незнас писати , знас сутијети!! Твоје дијете није могло бирати родитеља ( ако га имас)

Name

П

18.12.2018 18:01

Па јесте ли Вас двојица ћорави и невидите у шта се ово претворило. Он се обукао у костим и глуми, око њега се смију као да су дошли на фешту, а наш млади рестартовац и амбициозни политичар не испушта телефон и прави те селфије које ће качити по интернету и писати како ово подржава???? Ја се нићег не стидим, него ову тугу само видим другачије у односу на Вас двојицу и остале. Од почетка је кренуо контра страном и овако ништа неће учинити.

Name

Памет!

17.12.2018 13:41

Увијек једни те исти кловнови! А ови хоце да русе власт?! Много су презапослени, нема сто се додати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМ за Памет

17.12.2018 15:49

Бас , Бозе памети! Од дана када је одрзана она криминална конференција од 26. марта, појединци из МУП-а , тузиластва И остали из власти настоје да увуку политику у слуцај отмице И убиства Давида Драгицевица управо тиме сто инсистирање породице на откривању убица зеле да приказу као русење власти. Да ли то , по теби , знаци да И ти И сваки родитељ у РС треба да буде спреман да зртвује своје дијете за оне на власти без обзира из које партије били? Да ли то за тебе знаци да ако родитељ није спреман на такву зртву, тај родитељ руси власт? Бозе памети!

Name

5

17.12.2018 16:18

Ре за Памет ...а сто волис толико власт јеси добио ухљебу шаку долара..кк кога руси сами се русе ..идиоте стати је власт доброг доњела. Сами себи куја Бисерка сваки мјесец додјељује сама себи нека признања..Јос није само била мисс РС..Власт је и направила ову ситуацију сама..коњино паметна

Name

Ре 5

17.12.2018 16:47

Код тебе коментар пун зивотиња; куја и коњина и ако мислис да це се направити нека власт, а да цес је ти такав постовати, варас се. Стока као ти цак ни Давору не би дала да влада јер стока остаје стока и познаје само прут, а никако демократију.

Name

Слика

17.12.2018 13:42

Слика говори све, комменар је сувисан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јајајаја

17.12.2018 14:14

Па ко је опасан ако не човјек који свакодневно изрекне више пријетњи смрћу ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

17.12.2018 17:39

Каква дрзава,какав систем и власт??????Убију младог цовјека,направе пакао од зивота породици и ником ниста.Јос публика гледа и писе критике на рацун овог цовјека.Срам вас било нељуди,да ли сте неког критиковали зато сто се убиство не рјесава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈЕД

18.12.2018 13:59

Ето ми смо нељуди ,а ви 'људи' од основа сумње (није цак ни основана сумња) додјосте до убиства премда ни једног доказа за такву тврдњу немате.Окривљујете кога стигнете,прозивате људе,стављате мете на цело малољетницима ,е бас сте људи свака цаст.