Мелоун: Због Николе ћемо побиједити много утакмица!

Тренер Денвер Нагетса, Мајк Мелоун, наставио је да хвали Николу Јокића због игара Србина ове сезоне.  Малоун: Јокић је лице наше франшизе! Тренер Денвера сликовито је описао шта наш центар значи за Нагетсе, који после дуго времена у својим редовима имају играча МВП стандарда. Меч са Торонтом и Кавајом Ленардом то је и потврдио.

Кошарка 17.12.2018 | 17:45
Мелоун: Због Николе ћемо побиједити много утакмица!
Јокић је протекле ноћи постигао 26 поена уз 9 скокова, 4 асистенције и 2 укадене лопте у победи Денвера над лидером целе лиге Торонтом 95:86.

"Никола ради оно што би и требало да ради – он је наш главни играч. Посвећени смо му, верујемо му, он је будућност овог тима. Без обзира да ли имамо повређених играча или цео тим на располагању, очекујемо доста од Николе. Са Геријем, Вилом и Полом ван тима видите да је, као и прошле сезоне, Никола иступио и допринео победи на много различитих начина – одбраном, скоковима, поенима, асистенцијама", рекао је Мелоун. 

Јокић је одличан од старта сезоне, али је посебно импресиван у децембру током ког просечно бележи 21,7 поена уз 11 скокова, 8,6 асистенција и 1,9 украдених лопти по мечу. 

Немања Бјелица је специјално мотивисан када игра против дојучерашњег клуба Минесота, два пута ове сезоне је блистао, и два пута су Краљеви славили. Вечерас гостују у Минеаполису.

"Када закуца ме изненади, када блокира се изненади", нашалио се Мелоун, "Погледајте прошлу утакмицу. Био је у дуелу са Полом Џорџом и удвојили су га. Бацио је без гледања пас преко рамена Хуначу Ернангомесу на обруч. Већина момака не би ни видела Хуанча. Али је чињеница да он има такву визију и он стварно жели тако да одигра. Више ужива у томе него у постизању кошева. Он је "паклен" игра, биће само бољи и бољи. Као што увек кажем захвалан сам што смо му дали уговор који је добио јер ће нам помоћи да добијемо много утакмица". 

Денвер је са 20-9 лидер Западне конференције са победом више од шампиона лига Голден Стејт Вориорса. Нису предводили конференцију од децембра 1984. године. 

"Ово је врло, врло важна победа. Победити Торонто два пута у сезони је огромна ствар, за овако млад тим као што је наш. Када успемо да се бранимо на овом нивоу који су сада показали, то нам омогућава да трчимо и добро постављамо напад. Мислим да видимо у лиги са највише утакмица у којима смо оставили противнике испод 100 поена. Тринаест пута. У данашње време када се у НБА мењају правила због напада, мислим да је то велика ствар", истакао је тренер Денвера. 

Нагетси у следећем мечу дочекују Далас Мевериксе, у којем ће тражити 11. победу у последњих 13 утакмица.



У дуелу лидера две конференције - поново исти исход!

Друга одбрана Запада задржала је други напад Истока испод 90 поена и резултатом 27:14 у последњој четвртини решила једну од занимљивих НБА утакмица одиграних у ноћи између недеље и понедељка: Денвер - Торонто 95:86.

Као што је то био случај почетком децембра у Канади, где су Нагетси надиграли Репторсе резултатом 103:106 уз трипл-дабл Николе Јокића (23п, 15ск, 11ас), публика је поново могла да ужива у дуелу двојице играча са МВП утицајем на игре својих (исповређиваних) тимова - Кавај Ленард био је веома конкретан са 29 поена, 14 скокова и четири асистенције, баш као и Јокић, који је меч завршио са 26 поена (11/19 из игре), девет скокова и четири асистенције.

"Он ради све оно што је и потребно да ради. Он је лице наше франшизе", рекао је тренер Денвера, Мајкл Малоун.

Јокић је ове сезоне први стрелац (17,7), скакач (9,9), асистент (7,5) и "крадљивац" (1,45) екипе.

У таквом односу снага био је потребан "неко трећи", а то је овог пута био Џамал Мареј, који је 15 од 19 поена постигао у четвртој четвртини и уз помоћ Мејсона Пламлија (10п, 7ск) завршио серију Денвера започету крајем треће деонице од 23:2 - за вођство од 80:72 на 8:12 до краја. 

Ленард је закуцавањем зауставио налет Нагетса, гости су у последњој четвртини турнеје по Западу успели на кратко да приђу на 86:83, али је Пламли тада постигао четири важна поена, подигао на ноге 19.520 навијача и вратио Денвер тамо где у овом периоду сезоне није био од 1984. године.

Одбрана коју је тренер "грумења" Мајкл Малоун дуго чекао и повремено хвалио ове сезоне свела је госте на 4/23 из игре у последњој четвртини, односно 1/13 за три поена. Денвер је друго полувреме добио резултатом 56:39, па су гости морали да се задовоље скором 2-2 пред повратак у Канаду.

Денвер је остварио десету победу у последњих 12 сусрета и то без тројице повређених стартера - најбољих стрелаца тима после "расположивог" тандема Јокић/Мареј. Ни јутрос нису играли Гери Херис (16,6п, 3,2ск, 2,9ас), Вил Бартон (16,5п, 5ск, 3ас) и Пол Милсап (13,6п, 7ск, 2ас), који су збирно доносили екипи скоро 50 поена у ретким ситуацијама када су били здрави у исто време.

Поред њих, Малоун не може да рачуна на повређене Џареда Вандербилта и Мајкла Портера, док се и даље чека опоравак накнадно ангажованог плеја, Ајзее Томаса. И Торонот је био хендикепиран одсуством Кајла Лаурија, Паскала Сикама, Фреда Вонвлита и Јонаса Валанчијунаса.

Четврту утакмицу у низу у Колораду, Денвер ће одиграти у ноћи између уторка и среде, када им долазе Далас Меверикси. Они су такође јутрос доживели пораз пред својим навијачима од Сакраменто Кингса, за које су одлично играли наши Немања Бјелица и Богдан Богдановић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар