Српкиња први стријелац Европског првенства!

Капитен женске рукометне репрезентације Србије Катарина Крпеж Шлезак најбољи је стрелац Европског првенства у Француској са 50 постигнутих голова.  Србија је 11. у Европи, али је Српкиња прва! Капитен нашег тима остао је на челу листе стрелаца и после финалних борби у недељу.

Остали спортови 17.12.2018 | 18:15
Српкиња први стријелац Европског првенства!
Тридесетогодишња играчица Србије постигла је 50 голова на шест мечева, што је било довољно да понесе круну најбоље испред Румунки Елизе Бучески са 45 и Кристине Неагу (44).

"Увијек је лијепо бити први стријелац и освојити нешто. То значи да сам на добром путу и даје ми мотивацију да будем још боља. То је велики успјех који је постигнут не само мојом заслугом. Успјела сам заједно са својом екипом. И да нисам освојила титулу, била бих пресрећна и међу пет најбољих стријелаца, с обзиром на имена која су играла на Европском првенству", рекла је Катарина Крпеж Шлезак, а пренио "Балкан-Хандбалл".

Златну медаљу на шампионату освојила је селекција Француска, која је у финалу савладала Русију (24:21), бронза је припала Холандији, док је Србија такмичење завршила на 11. месту.

Француска, после светских, има и европске првакиње у рукомету, а наш рукомет - најбољег стрелца Европског првенства!

Капитен нашег тима, Катарина Крпеж Шлезак, остала је на челу листе стрелаца и након финалних борби на турниру у Француској, завршеном тријумфом домаће селекције над репрезентацијом Русије у "репризи" финала Олимпијских игара у Рију. 

На турниру са ког се селекција Љубомира Обрадовића вратила као 11. на континенту, 30-годишња Сомборка постигла је 50 голова и понела ласкаву титулу првог стрелца испред румунских рукометашица, Елизе Бучески (45) и Кристине Неагу (44).

"Увек је лепо бити први стрелац и освојити нешто. То значи да сам на добром путу и то ми даје мотивацију да будем боља. Велики успех је постигнут не само мојом заслугом, успела сам заједно са екипом. И да нисам освојила титулу, била бих пресрећна и међу пет најбољих стрелаца, с обзиром на имена која су играла на Европском првенству", рекла је Крпеж Шлезак, а пренео Рукометни савез Србије.

Вихорно десно крило нашег тима од 2014. наступа за мађарски Ерд, у који је отишла годину дана по освајању сребра на Светском првенству у Београду и злата на Медитеранским играма у Мерсину.

НА РЕДУ СУ МУШКАРЦИ!

После Европског за даме, на реду је Светско за мушкарце.

Селектор Ненад Перуничић објавио је шири списак од 28 рукометаша који конкуришу за предстојеће Светско првенство у Немачкој и Данској.

На првенство од звучнијих имена неће путовати леви бек Бреста, Петар Ђорђић.

Перуничић је раније подмладио национални тим, а сада ће га први пут бити презентовати на великом такмичењу, које почиње 10. јануара.

Србија ће у првој фази, у Берлину, играти против селекција Русије, Француске, Бразила, Јужне Кореје и домаћина, Немачке.

Перунови "орлови":

голмани

Тодор Јандрић (Металопластика), Светислав Веркић (Војводина), Владимир Цупара (Кјелце), Дејан Милосављевић (Вардар)

играчи

Миљан Пушица (Минден), Вукашин Воркапић (Металопластика), Иван Поповић (Гранољерс), Милош Орбовић (Политехника), Стефан Вујић (Стеауа), Младен Крсманчић (СЦДР), Стеван Сретеновић (Железничар), Дарко Ђукић (Брест), Живан Пешић (Адемар Леон), Богдан Радивојевић (Рајн Некар Левен), Драшко Ненадић (Цеље), Јовица Николић (Војводина), Стефан Илић (Фалк), Немања Илић (Тулуз), Иван Мошић (Адемар Леон), Вања Илић (Логроњо), Зоран Николић (Констанца), Лазар Кукић (Логроњо), Немања Зеленовић (Гепинген), Предраг Вејин (Железничар), Милан Милић (Металопластика), Мијајло Марсенић (Фухсе Берлин), Немања Обрадовић (Висла Плок) и Миош Грозданић (Војводина).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар