Демонстранти били испред државне ТВ

Демонстранти у Будимпешти синоћ стигли пред државну ТВ и тражили да се њихови захтеви прочитају на том јавном сервису.

Свијет 17.12.2018 | 09:07
Демонстранти били испред државне ТВ
Они протестују против амандмана на закон о раду владе Виктора Орбана, а међу учесницима протеста било је и опозиционих политичара, преноси МТИ.

Наводи се да су неки од них могли да уђу у зграду али уз пратњу полиције, а међу њима су били Лајош Кепли и Јанош Стумер из партије Јобик, Ласло Варју из Демократске коалиције, Ањес Куналми из редова Социјалиста. 

Полиција је на свом сајту објавила да су неки учесници протеста бацали крекере, бочице и друге предмете на полицајце и гурали се са њима, а да су појединци пали на земљу и онесвестили се. 

Како се наводи, након неколико упозорења полиција је морала да употреби сузавац, а повређенима је на лицу места указама медицинска помоћ. 

У Будимпешти је у недељу око 10.000 грађана протествовало против новог закона о раду и владавине националистичког лидера Виктора Орбана и то је био четврти по реду у последњих недељу дана који организују левичарске опозионе партије, групе студената и грађана који се противе влади Виктора Орбана, а протесту су се придружили и синдикати, преноси Ројтерс. 

Демонстранти су у шетњи од Трга Хероја до парламента махали заставама Европске уније и Мађарске носећи слогане, а на једном од слогана је, како се наводи, писало "Немој да крадеш".

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цераниц Млатаруга

17.12.2018 08:13

обојена револуција на дјелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

17.12.2018 08:42

Европа у хаосу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра

17.12.2018 16:56

Ми смо у хаосу,ово су најобицније демонстрације.