ФРА: Лион декласирао Монако!

Фудбалери Лиона су на домаћем терену победили Монако са 3:0 у 18. колу француске Лиге 1.  Лионове младе звезде се играле са Анријевом разбијеном војском! Монако се опет распао!

Фудбал 17.12.2018 | 13:00
ФРА: Лион декласирао Монако!
Лион је деклсаирао госте из Кнежевине и меч практично решио већ у првом полувремену.

У првих 45' прецизни су били Ауар и Фекир и са 2:0 за домаћина се отишло на полувреме.

У наставку игре велики проблеми за госте постали су још већи, јер је Головин добио црвени картон на самом старту другог полувремена. 

На коначних 3:0 повисио је Менди у 59. минуту и "гурнуо" Лион на трећу позицију, док је Монако и даље у зони испадања, два бода од 16. Амијена. 

Претходно је Лил славио против Нима са 3:2, док су Ница и Сент Етјен одиграли нерешено, 1:1. 

Због великих протеста у Француској овог викенда су одложене четири утакмице: Дижон – ПСЖ, Амијен – Анжер, Нант – Монпеље и Марсеј – Бордо.

Лион је пролазак у осмину финала Лиге шампиона прослави пред својим навијачима разбијањем посрнулог Монака – 3:0.

Убедљивом и лаганом победом, Лион се вратио на треће место и долио уље на ватру у Монаковом тужном амбијенту. Иако је Тјери Анри са две победе у претходна три кола успео мало да „ресетује“ разбијену чету из Кнежевине, то вечерас није било довољно ни за достојанствен отпор. Мада, проблеми са којима се суочава су огромни. Монаку је и вечерас фалило пола тима, Анри је успео некако да скрпи стартних 11, али је на клупи имао двојицу 17-годишњака, тројицу 18-годишњака, једног 19-годишњака и резервног голмана који има 20 година. Екипа која је пре две године играла полуфинале Лиге шампиона и освојила титулу у Француску, нема додирних тачака са овом осим двојице ветерана  - Рађија и Фалкаа.

Са друге стране Лион је у комплетном саставу имао зицер против шаерног састава Кнежева. Неке од Лионових малдих звезда које јури пола Европе су опет одушевиле. Већ у шестом минуту је суперталентовани Усем Ауар затресао мрежу, али већи део посла је одрадио сјајни Бертран Траоре и још једном показао да ће бити следећа отписана инвестиција за којом ће Челси жалити.

Већ у 24. минуту је Лион дошао до превеликих 2:0. Стрелац је био Фекир, а опет је голу претходила мајсторија. Фантастичан пас Џејсона Денајера из срца одрбане кроз цео терен за Тетеа који је упослио Фекира.

Све наде Монака је покопао Александар Головин дивљачким стартом над Фекиром на самом поечтку другог полувремена. После ВАР снимка, Рус је зарадио црвени картон. До краја је и Лионов талентовани леви бек Ферлан Менди постигао леп гол главом после још једне асистенције Тетеа.

ФРАНЦУСКА 1 - 18. коло

Субота

Ремс - Стразбур 2:1 (1:0)
/Думбија 6, Кафаро 66 - Томасон 48/

Недеља

Ним - Лил 1:3 (0:2)
/Алиуи 68 - Леао 4, Бамба 41, Пепе 66/

Ница - Сен Етјен 1:1 (0:0)
/Сипријан 81. пенал - Диони 53/ 

Лион - Монако 3:0 
/Ауар 6, Фекир 34, Менди 59/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар