Реал циља седми трофеј клупског првака свијета!

Фудбалери Реал Мадрида отпутовали у Уједињене Арапске Емирате, гдје ће бранити трофеј на ФИФА Свјетском првенству за клубове.

Фудбал 17.12.2018 | 15:15
Реал циља седми трофеј клупског првака свијета!
Дан након минималног тријумфа против Рајо Ваљекана у суботу (1:0), фудбалери Реал Мадрида отпутовали су ФИФА Свјетско клупско првенство у Уједињене Арапске Емирате, гдје се нада освајању посљедњег трофеја у 2018. години.

Европски шампион у сриједу ће играти у полуфиналу против јапанске Кашиме, која је у суботу била боља од мексичке Гвадалахаре 3:2.

Финале у Абу Дабију биће одиграно наредне суботе, а тамо већ сада многи виде Реал Мадрид и јужноамеричког шампиона Ривер Плејт. Аргентинци ће у полуфиналу одмјерити снаге с домаћином Ал Аином чији је тренер Зоран Мамић.

"С весељем путујемо на ово такмичење. Имам добар предосјећај", истакао је Сантијаго Солари, тренер шпанске екипе.

Управо је прошле године, такође у Абу Дабију, 33-годишњи Лука Модрић био проглашен најбољим играчем турнира.

Годину дана касније каже: "То нам је важно такмичење. Најбитније је да као екипа одиграмо добро", поручио је најбољи играч свијета за 2018. годину.

Освоји ли Реал Мадрид овогодишњи турнир, биће му то седми наслов свјетског првака. "Краљеви"су овај трофеј освајали 1960, 1998, 2002, 2014, 2016. и 2017. године.

И док је њега у суботу публика на "Сантијаго Бернабеуу" наградила пљеском због освајања Златне лопте, награде коју је изнио пред навијаче уочи утакмице с Рајо Ваљеканом, његови саиграчи су извиждани. Упркос томе што је Ђулена Лопетегија замијенио Солари, од када је у 11 сусрета уписао девет побједа, апатија не напушта Мадрид.

Само је 55.000 гледалаца, од могућих 81.000, испратило минималну побједу над градским ривалом, без обзира што је то била посљедња утакмица на "Сантијаго Бернабеуу" ове године.

Дневни лист "Мундо Депортиво" напомиње како је просјек посјећености ове сезоне најнижи од 2002. године.

Гледаоци који су дошли у суботу присуствовали су тешко избореној побједи против претпосљедње екипе првенства.

Солари је извукао Модрића из игре у надокнади како би "украо вријеме" у тренуцима када је Рајо озбиљно запријетио у покушају доласка до бода у борби за опстанак. Када је посљедњи пут Рајо гостовао 2015. године, Реал Мадрид славио је чак 10:2.

"Бернабеу се досађује" писало је на насловници "Марка", док је конкурентски лист "АС" објавио сличну насловницу: "Овај Реал Мадрид је досадан".

Такви написи услиједили су након друге узастопне, али минималне првенствене побједе. Реал Мадрид је прошле седмице побиједио посљедњепласирану Уеску такође 1:0, на њеном терену, а Уеска је опасно нападала у посљедњим тренуцима.

Суботња тешко изборена побједа услиједила је након пораза 0:3 од ЦСКА у Лиги шампиона, што је испровоцирало салву звиждука. Био је то најтежи европски пораз Реал Мадрида икада, премда је већ био осигурао пролаз у осмину финала као први у групи.

Маркос Љоренте, везни играч Реал Мадрида, рекао је како су његови саиграчи и он задовољни посљедњим партијама, но затим је додао да имају простора за напредовање. Позвао је навијаче да их почну бодрити умјесто нападати.

"Звиждуци нас слабе", нагласио је.

Фото: Тањуг/АП Пхото/Ману Фернандез
Солари пак наставља с истом реториком од када је крајем октобра сјео на клупу.

"Свидјело ми се како нас је бодрила публика читаву утакмицу. Звиждуци на крају, дио су фудбала", рекао је, те додао:

"Ми смо, међутим, задовољни. Прошли смо групу у Лиги шампиона с првог мјеста, настављамо играти у Купу Краља, а у првенству смо смањили бодовну разлику за водећим. Осјећај је добар", закључио је.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар