Мурињо пружа руку бољем: Ливерпул игра 200 на сат!

Уморио сам се и од гледања Робертсона! Кин критикује Погбу. . .  Не може се бранити неодбрањиво!

Фудбал 17.12.2018 | 16:00
Мурињо пружа руку бољем: Ливерпул игра 200 на сат!
Навикли смо да га гледамо накострешеног, како преузима притисак на себе свађајући се са новинарима... После пораза од Ливерпула (1:3) сасвим другачији Жозе Мурињо. Скроман, свестан да не може да брани неодбрањиво. И као ретко кад сипа хвалоспеве на рачун ривала.

“Ливерпул је заслужио победу. Игра 200 на сат са и без лопте. Још сам уморам само од гледања Робертсона. Он истрчи спринт од 100 метара на сваких минут. Невероватан је“, почиње Мурињо.

Каже да нема шта да замери ни својим играчима. Дали су све од себе, просто нису могли против бољег од себе.

“Играли су колико им квалитет дозвољава. Задовољан сам момцима који су били на терену. Поштени људи, дали су све. Жао ми је што су упркос томе изгубили, нису то заслужили“.

Мисли наравно на то да нису заслужили пораз с обзиром на уложени труд. Кад је игра у питању свима је, па и Мурињу, јасно да је Ливерпул био далеко бољи.

''Ливерпул има Робертсона, Манеа, Салаха, Фабиња, Вајналдума и Кејту. Играче са добром техником и јаком физиком. Ја имам добре, техничке играче, али не физику. Онај мој Портов тим можете да поредите са Ливерпулом. Овај сад? Још од Луја ван Гала и Дејвида Мојеса имамо играче који су увек повређени, а кад је тако тешко је физички се спремити“, јадикује Мурињо.

Онај који бар на око нема проблем са физиком није ни био на терену. Говоримо о Полу Погби наравно, кога је легендарни Рој Кин оптужио да је "издао" Муриња.

“Не знам шта му се дешава у глави, али јасно је да је изневерио тренера. Он га је довео у клуб, промовисао га у капитена почетком ове сезоне... Ми не видимо како се он понаша на тренинзима, како кад иду на гостовања, али ако момак не може да носи тај терет, небитно ко је у питању, онда заслужује да лети из тима... Ту се враћамо на карактер. Ако играш у великом клуб као што је Манчестер јунајтед или Ливерпул, а ниси у форми, онда заврнеш рукаве и постанеш баш добар тимски играч“, критикује Кин.

Новинари су критике очекивали и од Муриња. Уместо тога, на питање зашто Погбе није било у тиму...

“Моја одлука. Мој посао је да изаберем стартних 11, неко мора да остане на клупи, увек се трудим да изаберем шта је најбоље за тим. Изабрао сам везу са Ерером, Матићем и Лингардом. И задовољан сам њима. Наравно, са том тројком губиш неке квалитете, али смо са њима агресивнији, играмо једноставније, са више интензитета без лопте и мислио сам да нам то треба против тима брзог као што је Ливерпул“, одговара Мурињо, који истиче и да Ромелу Лукаку уопште није био толико лош, иако су га новинари приликом оцењивања чашћавали и “јединицима“.

За крај, коментарисао је и шансе Манчестер јунајтеда да се врати у борбу за неко од прва четири места, с обзиром да је сада 11 бодова иза места која воде у Лигу шампиона.

“Верујем да можемо. Верујем да ћемо у другом делу сеозне освојити више бодова. На крају, већ смо гостовали код Ливерпула, Челсија и Манчестер Ситија“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар