ФРА: Бамба, Пепе и ''жути прслуци'' одвели Лил на 2. мјесто!

Победа у Ниму са играчем мање!

Фудбал 16.12.2018 | 20:30
ФРА: Бамба, Пепе и ''жути прслуци'' одвели Лил на 2. мјесто!
Полако, али сигурно Лил подиже форму, а победом у гостима над Нимом од 3:1, екипа са севера Француске се пробила на другу позицију. Додуше, на посредан начин, помогли су им и припадници грађанског покрета Жути прслуци због чијих протеста, а из безбедносних разлога, већ неко време одлажу поједини мечеви Лиге 1.

Сада Лил има десет бодова мање од лидера Пари Сен Жермена, али и две утакмице више од њих, као и од трећепласираног Монпељеа.

Ниму није помогла ни чињеница да је већ од 16. минута имао играча више, пошто је искључен Жозе Фонте јер је нешто рекао помоћном судији. Очигледно да је било нешто врло неприкладно чим је добио директан црвени картон.

У том тренутку, Лил је имао вођство од 1:0, пошто је већ у четвртом минуту Рафаел Леао затресао мрежу домаћих. Гостима није сметала чињеница да су бројчано инфериорни па су преко Жонатана Бамбе четири минута пре краја утакмица дуплирали предност.

Када је у 66. минуту Николас Пепе повисио на 3:0 деловало је да ће Лил лако да приведе утакмицу крају. Ипак, Ним се пробудио и два минута касније узвратио преко Рашида Алиуија.

Нападали  су домаћи у наставку утакмице, на све начине покушавали да дођу до бода, али све што су успели да ураде био је други погодак Депреа у другом минуту судијске надокнаде.

ФРАНЦУСКА 1 - 18. КОЛО

Субота

Ремс - Стразбур 2:1 (1:0)
/Думбија 6, Кафаро 66 - Томасон 48/

Недеља

Ним - Лил 1:3 (0:2)
/Алиуи 68 - Леао 4, Бамба 41, Пепе 66/ 

21.00: Лион - Монако

Коментари / 0

Оставите коментар