ШПА: Севиља се вратила на побједнички пут против Ђироне!

Фудбалери Севиље победили су Ђирону са 2:0 у 16. колу шпанског шампионата.  Пабло Сарабија и уметност једноставности - Севиља дели прво место! Акција код другог гола за фудбалске уџбенике. . .  Севиља и Атлети "дишу за врат" Барселони! Зауставили су првог стрелца лиге и поново деле прву позицију Примере. . .

Фудбал 16.12.2018 | 16:45
ШПА: Севиља се вратила на побједнички пут против Ђироне!
Екипа из Андалузије није успела да оствари три бода на претходна два дуела и овим тријумфом прекинули су низ слабијих резултата.

Голове за Севиљу постигли су Евер Банега у 55. минуту из пенала и Пабло Сарабиа у 64.

Домаћи састав овом победом се изједначио на табели са првопласираном Барселоном која има утакмицу мање. 

Са друге стране Ђирона је претрпела други пораз заредом и налази се на десетом месту са 21 бодом. 

У наредном колу Севиља гостује Леганесу, док Ђирона чека Хетафе. 

Два везана ремија су "успорила" Севиљу, али тријумфом над Ђироном се поново враћају на деобу првог места са Атлетиком и Барселоном, која додуше има меч мање.

Андалужани су пред својим навијачима одиграли прво полувреме без голова, а онда су у наставку у само десет минута "сломили" отпор симпатичне Ђироне која им од уласка у Примеру још увек није успела да постигне гол.

Чак ни најбољи стрелац лиге Кристијан Стуани (11 голова) био је немоћан против домаћина.

СЕВИЉА - ЂИРОНА 2:0 (0:0)

Навијачи на "Санчез Писхуану" су се први пут радовали у 55. минуту када је Евер Банега прецизно извео једанаестерац, да би Пабло Сарабија већ у 64. минуту дуплирао предност свог тима и довео га пред победу.

Пробала је Ђирона да увођењем искусног нападача Сејдуа Думбије поремети Севиљу, али нису спречили пораз нити зауставили негативну традицију.

Тренер Севиље Пабло Маћин је управо овог лета дошао из Ђироне и очигледно је знао како да изађе на крај са некадашњим клубом који је довео до елите, уз играње одличног фудбала и минимална финансијска улагања.

Севиља игра сјајно. И Севиља се потпуно заслужено налази на деоби првог места са Барселоном и Атлетико Мадридом. Барса, додуше, има утакмицу мање, али та чињеница свакако не умањује успех момака са Санчез Писхуана који крупним корацима грабе ка повратку у Лигу шампиона, где их ове сезоне нема. Ђирона је до пре шест дана била једини шпански тим без пораза у гостима, а ево данас је већ други пут заредом пала на страни - 2:0. За десети везани тријумф Севиље пред домаћом публиком, а шести без примљеног гола.

Гости из Каталоније одолевали су у првом делу, али не толико захваљујући својој доброј игри, колико промашајима домаћег састава. Пабло Маћин у сваком сегменту надиграо је своје бивше ученике и само су му головили неодостајали да све то материјализује. А голови су дошли у наставку. Капитен гостујућег састава Хуанпе неопрезно је у 55. минуту стартовао на Андреа Силву када је овај кренуо у дриблинг. Како се то популарно каже - "заборавио ногу" и арбитар није имао дилему, пенал. Одговорност је преузео Евер Банега - 1:0. 

После тог поготка све било много лакше за домаће. Опустили су се, заиграли како умеју и у потпуности самлели Ђирону. Не резултатски колико игром. Све дилеме око победника решио је понајбољи играч Маћиновог тима ове сезоне - Пабло Сарабија. Акција из уџбеника и најлепши детаљ на утакмици. Ако се тропотезна генијалност која је потрајала десетак секунди може назвати моментом. Доказ како фудбал и када се игра једноставно може да буде леп. Уз две размене паса са два различита играча (Андре Силва и Бен Једер, асистент) и један дриблинг, Сарабија је прешао пут од центра игралишта до срца шеснаестерца и гађао непогрешиво, из прве. 

Реалов клинац који ове сезоне бриљира уписао се у стрелце по шести пут, а како је тај учинак додао исто толико асистенција, уз Јага Аспаса (10+2) слови за Шпанца који је учествовао у постизању највећег броја голова у Примери...

Ла Лига, 16. коло:

Севиља – Ђирона 2:0 (0:0)
Банега 55, Сарабиа 64

16.15 Еспањол – Бетис
18.30 Уеска – Виљареал
20.45 Леванте – Барселона 

Понедељак:

21.00 Алавес – Атлетик Билбао 

Петак:

Селта – Леганес 0:0 (0:0) 

Субота:

Еибар – Валенсија 1:1 (0:1)
Шарлс 56п – Родриго 29

Реал М. – Рајо Ваљекано 1:0 (1:0)
Бензема 13

Ваљадолид – Атлетико М. 2:3 (0:2)
Калеро 57, Нигес 63аг – Калинић 26, Гризман 45, 80

Хетафе – Реал Сосиједад 1:0 (1:0)
Молина 3

Табела: Барселона (-1) 31, Севиља 31, Атлетико 31, Реал Мадрид 29, Хетафе 24, Алавес (-1), Леванте (-1) 22, Бетис (-1) 22, Селта 21, Ђирона 21, Еспањол (-1) 21, Ваљадолид 20, Еибар 20, Валенсија 19, Сосиједад 19, ЛЕганес 18, Виљареал (-1) 14, Билбао (-1) 14, Рајо Ваљекано 10, Уеска (-1) 7.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар