Пошао на очев гроб, па погинуо

Новосађанин Игор Кузман (48) погинуо је јуче у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у мјесту Вртич код Невесиња, кад је аутобус којим је путовао у Мостар слетио с пута и преврнуо се.

Република Српска 16.12.2018 | 13:17
Пошао на очев гроб, па погинуо
У несрећи је погинула и путница Љиљана Боричић (66) из Берана, док је још 20 особа повријеђено.

Узрок стравичне несреће су вјероватно лоши временски услови на путу, а аутобус је у власништву туристичке агенције Глобтоурс, чије је сједиште у Хрватској.

"Две особе су погинуле, а једанаест њих је лакше повређено и пуштено након збрињавања повреда на кућно лечење, а једна је задржана у невесињској болници. Две особе које имају тешке повреде транспортоване су у болницу у Мостару, а још две у болницу у Требињу", рекао је извор Курира упућен у истрагу.

Како Курир сазнаје, настрадали Игор Кузман је на кобно путовање пошао како би обишао очев гроб.

"Игор је становао код нас као подстанар откад је дошао из Херцеговине да студира у Новом Саду, где је и завршио факултет. Живео је сам, није се никада женио. Јако фин и културан човек. Отац му је умро и сахрањен је у Херцеговини. Рекао нам је да иде у Требиње, као и сваке године, на годишњицу очеве смрти, а потом код рођака на славу Свети Никола", испричала је старија Новосађанка која је изнајмљивала Игору стан.

У тренутку кад су репортери разговарали с његовом газдарицом, на вратима се појавио иИгоров рођени брат Оља Кузман, који живи у Зрењанину.

"Јавили су ми за претужну вест. Дошао сам до стана да узмем братовљево одело да однесем. Сваке године у ово доба он је ишао у родни крај како би обишао татин гроб, тако да ћемо га највероватније сахранити поред оца. Игор је био дипломирани машински инжењер и радио је као професор у средњој школи у Жабљу. Био ми је и више од брата. Схватите ме, стварно не знам шта бих више рекао, јер ово је велики шок за мене", рекао је очајни брат.

Један од путника, који је, на сву срећу, прошао без повреда, по изласку из слупаног возила новинарима је рекао да је аутобус наишао на поледицу на путу и да се због тога преврнуо.

(Курир)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

16.12.2018 12:32

Сад ће ово мудри Латини наплатити,овај српски немар у послу..видјећете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

влада РС

16.12.2018 12:55

Крива је влада рс, не чисте, поглефајте путеве у федерацији.

Name

ДмеографВаса

16.12.2018 16:09

Колико младих из дрзаве РС оде да студира у БГ и НС и углавном вецина никад не врати у стара мјеста.Ово је јос један велики проблем поред исељавања према западној Европи.РС нестаје

Name

Е да

16.12.2018 13:33

Јадан момак.Муцио се...Студирао...радио..скроман ...зна за ред...лака ти земља ..поцивај у миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрварчанин

16.12.2018 16:05

Рекоше да смо бољи у свему у бих.

Name

Xx

16.12.2018 17:50

Ко нам то каже само нам лажу мисле да им верујемо а латини нека мало прате шта им шофери раде на линијама добро је па није и више слетања са пута

Name

роки71

16.12.2018 17:17

лака му црна земља,а пут Невисиње-Гацко,преко Кифиног Села је поган у ово вријеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

16.12.2018 18:24

Ја сам једном сјео у Глобтоур бус и никад висе,које су то будале од возаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снегуљица

16.12.2018 20:06

Ово је Дао ДНА кад је суво иду по три грна један за другим са ротацијама ко док раде несто кога јебу Оно.Кад снијег падне ко они неспремни ,ало дајте неком посао ко је одговоран који вам је курац висе људи гину због нечијег немара..

ОДГОВОРИТЕ