Фабрегас дао ријеч Милану, проблем је у 10.000.000 евра!

Шпанац би да се сели са Стамфорд Бриџа!

Фудбал 20.12.2018 | 13:00
Фабрегас дао ријеч Милану, проблем је у 10.000.000 евра!
Жеља нових власника Милана, америчког инвестиционог фонда Елиот да уложи велики новац у стварање компетентног тима ударила је о стену када је УЕФА одлучила да клуб казни са 12.000.000 евра због кршења финансијског фер-плеја и тако практично остане без накнаде за учешће у Лиги Европе ове сезоне.

Елиот јесте спреман да уложи велики новац, али ће током наредних 36 месеци морати да буде на опрезу јер ће Милан у том периоду бити под посебном присмотром Уефиних људи и свака грешка могла би скупо да буде плаћена. Због тога су у Милану решени да крену другим путем и покушају да искористе надолазећи јануарски прелазни рок као време пробирања играча пред истеком уговора. Сеск Фабрегас је недељама, практично месецима велика жеља водећих људи у спортском сектору и то није тајна. 

Фабрегас је недавно изјавио да би промена могла добро да му дође, јер једноставно у Челсију не добија довољно пажње, ни минута на терену. Маурицио Сари би да Шпанац остане и ради све како би клуб преиначио одлуку и понуду једногодишњег уговора заменио предлогом за бар двогодишњу сарадњу, али изгледа да ће га Милан предухитрити. На Чизми се шушка да је Фабрегас дао реч да ће на лето сигурно доћи на Сан Сиро, а уколико се створе услови - и у јануару. О томе је недавно говорио и Миланов директор Леонардо, који је упозорио да клуб мора да води рачуна о пословању, да Фабрегас јесте жеља, али да се не може преко чињенице да је финансијски фер-плеј неумољив. Фабрегас је спреман да драстично смањи примања и са преко 8.000.000 евра пређе на свега 2.500.000 европских новчаница, али је проблем друге природе. 

У Милану немају намеру да плате 10.000.000 евра, колико Роман Абрамович тражи да би Фабрегасотишао шест месеци пре истека прелазног рока. Опет, у Милану схватају да су већ сада потребни играчи како би се спасила сезона и евентуално обезбедио излазак у Европу, зато је раздор између жеља и могућности велики. Уколико руски олигарх не смањи потраживања, Милан ће морати да се стрпи до лета.

А, проблеми са повредама задају додатну муку...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар