Рачићу се, у Валенсији, отвара простор због повреда!

Рајо Ваљекано чека! Одсуство Жофрија Кондогбије и Франсиса Кокелана могло би да промени ситуацију младог српског фудбалера.

Фудбал 18.12.2018 | 08:00
Рачићу се, у Валенсији, отвара простор због повреда!
Већ смо недавно поставили питање шта ће бити с Урошем Рачићем у Валенсији, а сада та прича добија нова поглавља. Валенсија размишља да ли да га позајми у јануару, међутим, околности иду на руку младог српског играча. Јер, двојица важних играча Валенсије на тој позицији су повређена.

Жофри Кондогбија је повредио задњу ложу леве ноге и његов опоравак се очекује почетком следеће 2019. године. Са друге стране, и Франсис Кокелан је доживео повреду листа леве ноге тако да је играч попут Рачића потребан Валенсији у наредном периоду.

То би значајно могло да промени ситуацију. Само је питање хоће ли га Валенсија гурнути у игру, или довести појачање на тој позицији током зиме.

И док се све то догађа, Рајо Ваљекано прати ситуацију и чека на одлуку Валенсије. Тим из Мадрида би могао да добије Рачића на позајмицу и да му пружи минуте који су му преко потребни, а да заузврат добије квалитет. Шпански медији пишу да постоји интересовање.

На све то, локална Плаза Депортива истиче да Марселињо не рачуна на Рачића и да постоји шанса да млади фудбалер настави каријеру у Енглексој. Подсетићемо да се већ говорило и раније о интересовању тимова са Острва за српског везисту.

Бивши Звездин везиста је од почетка сезоне сакупљао минутажу и искуство у Б тиму Валенсије који се такмичи у трећелигашком рангу. Марселино је управо мислио на то и наговестио да би за Рачића можда најбоље било да напредак настави у неком друголигашком клубу. 

А можда то буде Ваљекано, тим из доњег дома Примере. Важан зимски период чека Уроша. Ако добије шансу због повреда Кондогбије и Кокелана, то ће морати да искористи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар