Шта би хтио Свети Никола? Тринкијери зна!

Тренер Партизана о утакмици какву би његов тим пре месец дана изгубио, о Турк Телекому, Новици Величковићу. . .

Кошарка 16.12.2018 | 17:30
Шта би хтио Свети Никола? Тринкијери зна!
Партизан се налази у серији важних мечева, како у АБА лиги, тако и у Еврокупу, а за сада децембарским распоредом корача без грешке. Победио је Игокеу, Асвел и у суботњем мечу без лепоте и лепршавости - ФМП Железник, 83:77.

"Нисам очекивао ништа другачије. На крају, није било добре кошарке. Три тешке утакмице заредом су нам још проблем за главу. Али, пре месец дана бисмо изгубили ову утакмицу", рекао је Андреа Тринкијери.

Тренер црно-белих оценио је да је ФМП "играо паметније", док је његов тим понекад "деловао наивно".

"Али, мало одбрана, мало велика ротација, десет играча који су играли барем десет минута и нашли смо начин да добијемо утакмицу, сваки пут са великима у петорци", одао је Италијан признање Џоку Лендејлу и Ђорђу Гагићу.

"Кад не погодиш отворене шутеве, онда терен постаје јако, јако мали и тешко је играти. Зато је једина ствар која ме радује што смо нашли начин да добијемо тешку утакмицу. Нисмо добро играли и нисмо погађали, а те утакмице се губе. Овај тим је пуно пута изгубио такве утакмице. И то је напредак".

Тринкијери се већ окренуо следећем мечу, против Турк Телекома. Осим ако у уторак не победе и Зенит и Тренто, питање учесника Топ 16 фазе Еврокупа решаваће се у среду у Београду.

"Знам да је среда посебан дан, то је Свети Никола. Уверен сам да би Свети Никола хтео да 'Пионир' буде пун. Није ме још звао, али ја сам уверен. Турк Телеком има фантастичне играче, фаворит је из много разлога и требаће нам велики 'пусх', велика подршка".

Шефу стручног штаба постављено је питање тренутне спремности Новице Величковића, који је са шест поена поставио лични рекорд сезоне.

"Ако игра, то значи да може да ми помогне. Велики је професионалац, велики Гробар, пуно ми помаже у раду са младим играчима. Сејо (Сеад Крџалић, кондициони тренер - прим.аут) је направио велики посао са њим. Мислим да је и против Асвела и вечерас био доста важан за нас. Искусан је, зна како да постави тело. Треба нам".

ЈОВАНОВИЋ: ОДИГРАЛИ СМО МУШКИ

Тренер ФМП Владимир Јовановић није против Партизана могао да рачуна на неколико играча, у првом реду центра Драгана Апића ("могао је да игра, али нисмо хтели да ризикујемо"), који је у претходних 10 кола АБА лиге имао просечан индекс корисности 29,8 и водећи је у трци за МВП сезоне.

"Честитам Партизану на победи, а морам да честитам и својој екипи на доброј утакмици. Не сјајној, али доброј. Била је ово тешка недеља, остали смо без неких важних играча, али смо се скупили да одиграмо мушки. И у најави сам рекао да је ФМП екипа која се не плаши никога и мислим да смо тако изгледали на терену", изјавио је Јовановић.

Његова екипа доживела је четири пораза заредом, а у следећем колу гостује Задру, па онда пред Нову годину у Железнику игра против Меге.

"Пресудила је дужа клупа Партизана, наравно и квалитет, али и неке наше грешке, изгубљене лопте и пар нерезонских шутева. На томе морамо да радимо. Окрећемо се следећој утакмици, против Задра".

Неке од тих, нерезонских шутева упутио је репрезентативац Словеније Матиц Ребец. Истина, неке такве је и погодио, не само на овој утакмици.

"То је Матиц Ребец, са тим живимо сваки дан. То је шут који он погађа. Можда ширем аудиторијуму то изгледа као шут који завређује казну, али једноставно он је такав играч и то је његов шут".



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар