Ето шта презиме може да направи...

Финикс тражи једног, Мемфис мисли да треба да се реши другог играча, а Вашингтон испао колатерална штета целе приче. . .

Кошарка 16.12.2018 | 13:30
Ето шта презиме може да направи...
Отварање трансфер пијаце у НБА лиги већ првог дана најављује неколико занимљивих трејдова, али и ситуација које ће се дуго препричавати. 

Тако су челници Мемфиса, Финикса и Вашингтона били на прагу трејдова који би за све стране донели нешто ново, да би неколико момената пре потписивања уговора све пропало због – опште конфузије у преговорима.

Наиме, Финикс је био решен да ослободи Тревора Аризу и то по следећој формули – да Ариза и два Мемфисова пика оду у Вашингтон, да се у Аризону преселе Остин Риверс, Вејн Шелден и Дилон Брукс, а да Кели Убре пређе у Гризлије.

Све је на крају ипак пало у воду. Иако је договор три стране практично постојао, преговори су стопирани јер се Санси и Гризлији нису разумели око којег играча преговарају. Разлог је – исто презиме.

Финикс је, наиме, желео Дилона Брукса, а у Мемфису су мислили да ће да се реше Маршона Брукса! Због идентичног презимена настала је конфзуја, због чега су разговори на крају стопирани.

Угледни амерички новинар Адријан Војнаровски тврди да су преговори отишли у погрешном правцу од тренутка када је рашчивијано о којем играчу се преговара.

Генерални менаџер Крис Валас на крају је покушао да извуче ситуацију тако што је окренуо причу.

“Роберт Пера (власник Мемфиса) није разговарао са власником Санса Робертом Сарвером о трејду између три тима, веч смо једино комуницирали са Вашингтоном и били смо изненађени када смо видели да се помиње име Дилона Брукса, јер њега ни у једном тренутку нисмо ставили у оптицај за трансфер“, поручио је Валас.

Сада, када је Мемфис званично испао из преговора, Санси и Визардси поново су кренули у преговоре око трансфера Аризе.

Сада само треба наћи трећи тим...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар