Нови авион за Ангелу Меркел

Њемачка министарка одбране Урсула фон дер Лејен изјавила је да Њемачка планира да купи нови авион и повећа број запослених у посади на владиним летовима након инцидента који је њемачка канцеларка Ангела Меркел имала на лету за Буенос Ајрес.  

Свијет 15.12.2018 | 18:33
Нови авион за Ангелу Меркел
Самит лидера Групе 20 индустријализованих земаља у Буенос Ајресу у Аргентини био је одложен за сат времена зато што је Меркелова каснила због квара који се догодио на авиону владе којим је летјела у Аргентину.

Фон дер Лејенова је за њемачки дневник “Билд ам Зонтаг” казала да ће влада издвојити 300 милиона евра за још један авион предвиђен за дуге летове који би додала својој постојећој Ербас флоти, преноси Ројтерс.

– Кашњење канцеларке на самит Г20 је било горко. Да бисмо спријечили таква дешавања, повећаћемо посаду и разматрамо куповину једног или два авиона за дуге летове – казала је министарка. 

Владин авион “ербас А340” у којем је немачка канцеларка полетела у Аргентину је сат времена након полетања морао да слети у Келн због електронског квара.

Није било могуће да се пређе у други владин авион зато што је цијела посада испунила максималну сатницу летења, а за њих није било замјене, наводи агенција.

Авион њемачке владе је касније ипак полетео до Мадрида одакле је Меркелова комерцијалним летом отпутовала у Аргентину.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар