НБА: Трејдови који би зачинили сезону...!

Погледајте какве се могућности отварају широм НБА лиге.

Кошарка 16.12.2018 | 18:30
НБА: Трејдови који би зачинили сезону...!
Почев од суботе, подигнуте су практично све рампе које су спречавале трејдове у НБА лиги.

Ових дана требало би очекивати много занимљивих послова, а уредници реномиране компаније ЕСПНбавили су се трејдовима који би љубитељима најбоље светске кошарке могли да буду занимљиви.

ВИГИНС У КИНГСИМА

Кингси добијају: Ендрјуа Вигинса;
Тимбервулвси добијају: Имана Шамперта, Зека Рендолфа и Џастина Џексона.

За челнике Минесоте отварање прелазног периода одлична је шанса да се реше спорног, четворогодишњег уговора вредног 122.000.000 долара, колико је Вигинсу остало у клубу.

У замену за Вигинса Минесота би добила Шамперта и Рендолфа, односно њихове уговоре на истеку, као и не тако скупог Џексона за наредних неколико сезона. Клуб би такође рашчистио простор за свог рукија Џоша Окођија, за кога тренутно нема много минута.

За Сакраменто би овај трејд могао да буде донекле ризичан, понајвише из угла потенцијалног урушавања тимске хемије. Опет, Кингси су накрцали свој простор за плате и тренутно је мало вероватно да би неко из самог крема НБА кошарке могао да дође у Голден 1 Центар. Вигинсвероватно никада неће достићи предвиђени потенцијал и заправо би могао да буде терет младом тиму који игра са доста енергије. Међутим, постоји опција да би промена средине позитивно утицала на Вигинса и да би пробудила успаваног креатора на крилу, нешто што недостаје клубу попуњеном на обе центарске позиције.

ЏОН ВОЛ У СПАРСИМА / НИКСИМА

Спарси добијају: Џона Вола;
Визардси добијају: Пауа Гасола, Дежонтеа Мареја и Лунија Вокера ИВ.

Вероватно не постоји тренер који има већу шансу, способност и искуство да оживи каријеру Џона Вола од Грега Поповича. Спарсима заиста недостаје један играч како би поново били страшан тим, поготово када у ростеру већ имате Демара Дерозана и Ламаркуса Олдриџа. Са Волом, Сан Антонио би био обезбеђен за наредних неколико сезона.

Када би се решили Вола, руководећи кадрови Вашингтона би могли би да граде тим око Бредлија Била, те Мареја (када оздрави) и талентованог Вокера. Гасол би донео ону ветеранску ноту у целом послу, што би такође јако значило Визардсима.

Никси добијају: Џона Вола и Троја Брауна Џуниора;
Визардси добијају: Енеса Кантера.

Вашингтон је прошао кроз озбиљне изазове од почетка сезоне, због чега је крајње време да мало мирнији дани дођу у престоницу. Осим што би послали Вола и Брауна у Никсе, Визардси би добили Кантера, коме истиче уговор, што даље отвара простор за окретање новог листа и решили би се огромног Воловог уговора који тренутно оптерећује буџет.

Иако је Волов уговор препрека за многе клубове, Никси су познати као клуб који је многим звездама омогућавао нови почетак. Јасно је да би Вол могао да буде највећа звезда која ће доћи у Њујорк, пошто је готово немогуће очекивати да би било ко други могао да заигра на паркету Медисон Сквер Гардена.

СПАРСИ КРЕЋУ У ТАНКОВАЊЕ

Спарси добијају: Дениса Смита Џуниора и Веслија Метјуза, плус пика друге рунде с Драфта 2021. године;
Мавси добијају: Демара Дерозана.

Још од тренутка када су изгубили Мареја због тешке повреде у предсезони, Спарси су ушли у резултатски најслабији почетак сезоне још од 1997. године. Сан Антонио и Далас тренутно деле три пораза, али клубови иду у супротним смеровима. Мавси су тренутно седми, Спарси десети на табели. Сан Антонио би добио шансу да крене испочетка с Смитом и Марејем, али би то значио и крај једне невероватне ере.

С друге стране, Далас је показао свим клубовима колико су глупи испали јер су пропустили Луку Дончића. Долазак словеначког аса пробудио је позитивне вајбове у Тексасу и тренутно изгледају као тим спреман за плеј-оф. Са Дерозаном, те шансе би добиле потпуно нову димензију.

ДЕНВЕРОВА КОЦКА

Нагетси добијају: Кембу Вокера и Вилија Ернангомеза;
Хорнетси добијају: Џамала Марија и Мејсона Пламлија.

Денвер је упао у проблеме с повредама, што би значајно могло да утиче на шансе да клуб заиста постане конкурент Голден Стејту. Због тога би излазак на тржиште могао да угаси пламен који полако тиња. Долазак Кембе Вокера био би пун погодак, поготово јер и прва звезда Хорнетса заслужује да буде озбиљнији фактор у доигравању.

Хорнетси би предупредили моменат када би Вокер постао слободан и добили играча с великим потенцијалом за будућност.

ФУЛЦ У САНСИМА

Први сценарио

Санси добијају: Маркела Фулца;
Лејкерси добијају: Тревора Аризу;
Севентисиксерси добијају: Кентавијуса Калдвел Поупа.

Трејд три клуба могао би да донесе добро свим странама. Филаделфија би се решила момка који је пре само две године изабран за првог пика на Драфту (2017) и добила играча са занимљивим квалитетима и некога ко би одмах могао да има утицај на игру. Филију је потребан шутер, а пре свега дубина на крилној позицији, а то би Калдвел Поуп могао да донесе.

Фулц би добио шансу да окрене нови лист и започне нешто ново и мало скрене пажњу са себе, док би Финикс решио озбиљан проблем у организацији игре, који мучи цео спортски сектор и тренера Игора Кокошкова. На крају би и Лејкерси узели човека са израженијим дефанзивним карактеристикима који би продубио ростер и опет оставио отворен простор за маневар на лето. Добар посао за све.

Други сценарио

Санси добијају: Маркела Фулца;
Севентисиксерси добијају: Џоша Џексона и Драгана Бендера.

Ситуација је јасна – Фулцу и Џексону отварају се нова врата и могућност да изграде своје име у новим клубовима. Са одласком Бендера Санси би сачували мало простора у буџету, док би Џексон можда могао да процвета уз Џимија Батлера као узора.

ЛЕЈКЕРСИ УЗИМАЈУ ШУТЕРА

Лејкерси добијају: Вејна Елингтона;
Мајами добија: Мајкла Бизлија, Исака Бонгу и пика друге рунде са Драфта 2021. године.

Ово можда не би био трејд по укусу већине кошаркашких заљубљеника, али Лејкерси би тако решили питање још једне шутерске опције. Овај трејд био би реалан само у случају да одговорни у Мајамију прецртају тренутни пројекат и крену у нови ребилдинг. О томе се доста и прича, али многи сумњају да ће се то догодити.

Лејкерси би у цео посао морали да укључе младог играча попут Бонге, па чак и пика како би узели Елингтона, што има смисла.

КАВСИ У ПОТРАЗИ ЗА ПИКОВИМА

Пеликанси добијају: Алека Буркса и Роднија Худа;
Кавси добијају: Соломона Хила и заштићеног пика прве рунде са Драфта 2019. године (један од ТОП 10);
Рокетси добијају: Џеј Ар Смита;
Кавси добијају: Брендона Најта, Маркиза Криса и заштићеног пика прве рунде са драфта 2019. године.

Овим пословима Кавси би завршили најважније послове за наредних неколико месеци. Кливленд се већ решио Кајла Корвера и Џорџа Хила за пикове прве и друиге рунде, а такође би узео само још 28.000.000 долара за плате у сезони 2019/20. То би донело могућност да Кливленд наредног лета има преко 80.000.000 долара у уговорима који истичу, што би клубу дало флексибилност да „окрећу новац“. Свакако, Кливленд мора да нађе решење да изађе из црвене зоне пореза на луксуз пре краја 2020. године, како не би плаћали пенале.

У Њу Орлеанс би стигао пар солидних играча на крилу, који би послужили као алат за убеђивање Ентонија Дејвиса да остане. Такође, отворио би се додатни простор у буџету за наредно лето. Хјустон би могао да буде занимљива средина за Смита, поготово јер му је потребан клуб који може да га оживи. Ракетама би овај посао такође уштедео 8.500.000 долара, комбиновано у платама и исплатама за порез на луксуз. Такође, Хјустон би чак могао да дође у ситуацију да не мора да плаћа порез на луксуз. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар