Најава: Партизан против Пантера за потврду форме!

И пумпање мишића пред меч одлуке у Еврокупу! "ФМП је екипа која игра солидну, паметну, рационалну кошарку", поручио је Андреа Тринкијери.

Кошарка 15.12.2018 | 15:45
Најава: Партизан против Пантера за потврду форме!
Ново, 11. коло Јадранске лиге доноси нам и нови српски окршај, пошто ће кошаркаши Партизана у хали Пионир дочекати ФМП Железник (21.00, ТВ Арена Спорт 1). Црно-бели су после серије од четири пораза, везали две победе, над Игокеом и Асвелом у Еврокупу и враћају се кући са циљем да пред пуном халом наставе добар низ и направе праву увертиру за среду и окршај са Турк Телекомом који ће вероватно одлучивати о пласману у Топ 16.

Ипак, колико год то европско такмичење било важно за Партизан, као и сваке сезоне приоритет је Јадранска лига. А с обзиром на неколико неочекиваних пораза у првом делу сезоне, сада је сваки меч за Партизан нови велики испит у борби за место у плеј-офу.

"ФМП је екипа која игра солидну, паметну, рационалну кошарку. Веома су тврди и ми морамо наћи начин да им у том сегменту парирамо. Такође, за нас је од изузетног значаја да будемо у стању да вежемо победе", поручио је тренер Партизана Андреа Тринкијери.

Центар црно-белих, Ђорђе Гагић такође очекује тврду утакмицу и верује у победу Партизана.

"И ове године, ФМП има добар тим и игра веома добро. Иако су везали два пораза, то је екипа која се никада не предаје и који ће покушати да се баш против нас врати на победнички колосек. У досадашњем току сезоне, Апић је показао одличну форму и мораћемо да обратимо додатну пажњу на њега, али пре свега је важно да се усредсредимо на себе, одиграмо чврсто од почетка до краја утакмице и тако дођемо до важне победе", нагласио је Гагић.

Прошле сезоне ова два тима одиграла су четири утакмице рачунајући Јадранску лигу и Суперлигу Србије и сваки пут је славио домаћин. Занимљиво је и да Партизан никада у хали Пионир није изгубио од ФМП-а у дуелима регионалног такмичења ии ма учинак 9:0.

Тренер Влада Јовановић рекао је да је Партизан фаворит у предстојећем мечу, али је истакао да се његова екипа никада унапред није предавала нити плашила било ког противника.

"У серији смо од три пораза, а одлазимо у госте екипи Партизана која је у серији добрих игара и победа. Сигурно је да су они фаворити на свом терену. ФМП се никада није унапред предавао нити плашио било ког противника. Поред свих проблема које имамо са повредама идемо да играмо најбољу кошарку у овом тренутку", навео је Јовановић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар