Задар: Насилник пуштен на слободу

Цијели регион згрозила је вијест о бруталном премлаћивању 18-годишњакиње у Задру.

Регион 15.12.2018 | 13:26
Задар: Насилник пуштен на слободу
Иако је Дарко Ковачевић звани Даруварац дјевојци сломио кости лица, нос, зубе и нанио јој и друге веома озбиљне повреде, јуче је пуштен на слободу.

Јавност је у јуну, када се напад и одиграо, била изненађена и реакцијом свих који су се затекли у задарском кафићу. Нико јој није пружио помоћ, напротив, појачали су музику, а затим и опрали крв са зидова и подова како би сакрили доказе. Даруварац је тинејџерку тукао песницама и ногама, а главом јој је ударао о лавабо у тоалету.

Са Даруварцем се претучена дјевојка кратко виђала, а мајка се с том везом није слагала. Знала је ко је Дарко Ковачевић, а полиција је знала још боље јер је имао 40 кривичних и прекршајних пријава. Када је сазнала да јој је кћерка претучена, одмах га је назвала.

Док је дкевојка била у болници, мајка је назвала Ковачевића.

– Слушај ме!

– Ко је?

– Насликај се испред хирургије како год знаш. Јеси чуо? Мама од ***. Ти си је искасапио. Има унутрашње крварење. Долази, полиција је овдке, како год знаш или ће те наћи. Човкече, докете си ми убио! Ти си докете, мајмуне од 38 година, ти си докете од 18 година раскасапио… – поновила му је, а он је и даље говорио како не зна о чему говори.

– Ја немам појма о чему ти причаш.

Мајка је назвала и полицију.

На први позив од 41 секунде нико се није јавио. На главно питање гдке је нападач, одговор нико није знао. Градом су кренуле гласине да побкегао из земље. Први разговор с полицијом је гласио:

– Није приведен?

– Не.

– Зашто није приведен, можете ли ми рећи? 

– Па зато што је побкегао. Нисмо га нашли. А гдке он живи, реците ми.

– Одакле да ја знам?

Мајка је његов број дала полицији негдке око шест ујутро. На његовој кућној адреси до тог тренутка из полиције га нико није тражио, иако сви знају да је ријеч о опасном криминалцу.

– Ја сам мама дјевојчице која је претучена ноћас.

– Добро.

– Ја сам добила обавјештење да је тај господин, односно тај идиот, у својој кући. Ја дакле цијелу ноћ сама истражујем. Тај човјек је пријетио мојој другој кћерки да ће доћи убити њу и малог зато што је ово пријављено полицији.

– Је л’ он сад код куће?

– Ја не знам да ли је он у кући. Ја сам ту у тој улици…

– Сад ће момци доћи сваког трена тамо, па ћемо видјети.

– ОК, хвала.

– Па се ви помјерите одатле.

Око десет сати ујутро управо на том мјесту је и ухапшен.

Он се јуче нашао на слободи јер му је истекао законски рок колико може бити задржан у притвору. Даруварац мора три пута недјељно да се јавља полицији. Забрањено му је да се приближава жртви и да је контактира, не сме да напусти пребивалиште, а одузели су му и документе. У међувремену се појавио и снимак на коме се види напад.



(Дневник.хр)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кум

15.12.2018 13:35

Јадно то бице цак зивотиња зна ко је слабији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

15.12.2018 14:09

На жалост тако је свугдје у региону. У свакој вијести видимо да су насилници познати полицији, да имају десетине кривичних дјела, али су на слободи! А врло често су и сами полицајци умјешани у убиства, тешке крађе, шверц оружја и наркотика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

16.12.2018 22:02

Има ли та цура оца, брата, ујака или сви фукаре

ОДГОВОРИТЕ