Српска треба да буде стабилна

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је међународна заједница реметила процесе помирења и унутрашњих разговора или већег дијалога у БиХ зато што су увијек били уточиште једној страни и промовисали бошњачку политику, те поручила да је будућност у јаким институцијама Српске.

Република Српска 15.12.2018 | 10:34
Српска треба да буде стабилна
"Они промовишу ту БиХ која би данас-сутра требало да постане грађанска и у којој се не би видјели ентитети и интереси народа или етничких заједница, како они то воле да кажу. Жао ми је, али таква БиХ не може да функционише", рекла је Цвијановићева за "Независне новине".

Цвијановићева је истакла да ће Сарајево остати скучен простор све док ужива подршку великог дијела међународне заједнице, која то користи као платформу за доказивање да пројекат звани БиХ није мртав и док се игноришу реалности.

Она је нагласила да је веома јасно прочитала поруку политичког Сарајева да тамо нема мјеста за Српску и да они немају намјеру да уважавају све и свакога.

Коментаришући проблеме због заставе Српске у Предсједништву БиХ, Цвијановићева је оцијенила да то показује заправо цјелокупан амбијент у оквиру БиХ, јер је за њу сасвим логично да се неко ко је српски члан Предсједништва БиХ и ко долази из Републике Српске понаша у складу са Уставом, као и очекивањима грађана Српске.

Она сматра да је оправданим и логичним да неко ко долази из Републике Српске и жели да постоји њена застава на мјесту гдје борави и обавља своје задатке у име Републике Српске, те да не види да се ту крши било каква процедура.

"БиХ никад није земља афирмације било чега, него земља у којој се изнова отварају одређени проблеми сасвим беспотребно. Ово је више знак нетрпељивости која долази из политичког Сарајева, које жели да покаже да нема мјеста Српској, а у заједничким органима требало би да се покаже да је то комотно мјесто за свакога", оцијенила је Цвијановићева.

Цвијановићева је поручила да Република Српска прихвата институције БиХ онолико колико има простора за Републику Српску да тамо остварује своје интересе.

Према њеним ријечима, пракса је показала да се тамо оспоравају интереси Српске и да су заједничке институције мјесто одакле су блокирани многи процеси који су били важни за Републику Српску.

"Тамо су доношене многе одлуке које су биле штетне за Републику Српску. Креирале су се праксе, вануставне, које су дјеловале против Српске и тако треба посматрати ствари", тврди Цвијановићева.

Она сматра да је будућност у јаким институцијама Републике Српске, те да се не смије одустати од идеје да Република Српска мора да остане вјечна и стабилна.

(Срна)

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Или

15.12.2018 09:39

Досадили сте с њом,дајте мало адама,драска и остале дилбере

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

15.12.2018 09:55

Добро досли у Српску и БИх земљу најглупљег народа на дуњалуку

Name

Михајло

15.12.2018 10:00

РС је требала и морала бити станилна и сигурна, да је нисте опљацкали, опустили и растјерали младе и паметне.

Name

РОМАНИЈА

15.12.2018 10:03

Е с тобом и Додиком и СНСД-ом це бас бити стабилна, РС је на стакленим ногама, питање је дана кад це пуци. Је ли се икад ико упитао колико је срба трајно отисло из цијеле БиХ а посебно РС у Србију? Да не спомимјемо запад. Испод милион нас има, а босњака је преко 2 милиона, хрвата 300.000 , за 20 г.босњаци це имати РС на изволите по багатели да купују некретнине. Због теске ситуације у коју нас је ова хунта довела народ одлази. У рату је боље било. Романију је од рата напустило 80% становниства и сељана, остали стари који умиру и мало младих. Ако је то Бисерки Пејиној унуци стабилност онда нек се објеси.

Name

кладар

15.12.2018 10:47

99% лаже и манипулише чињеницама. Да бар одговорим на једну глупост: БиХ није никакав "пројекат", Босна и Херцеговина је међународно призната Држава, призната од цијелог свијета...

Name

Мк

15.12.2018 11:11

Зено куци лијеци сина јеси ти нормална и имас ли савјести имас ли ицега мајцинског у себи или си ти стварно пролупала како прицају твоје колеге

Name

Ре

15.12.2018 11:11

О КАКВОЈ СТАБИЛНОСТИ ЛУПА ЗЕЉКА. Ово нормални људи пљују

Name

@Роки

15.12.2018 13:40

Па она је проглашена од ткз . независних новина за личност године. То ме подсети на амере кад су 1938 прогласили Хитлера за личност године. Није у истом дјеловању ал јесу и изабрали алал вера.

Name

Ре

15.12.2018 15:10

Мени су се ријечи стабилан и стабилна због ових кловнова згадиле за сав живот. Стидим се због чињенице да ми је ова особа предсједник.

Name

Ок

15.12.2018 16:00

Ова бисерка наставља као баја са лупањем у празно ил вец познато је.. луд збуњеног. Изгледа има исту диагнозу као баја.

Name

Радана

15.12.2018 09:44

РС мозе да се одрзи само уз један добар кредит ММФ-а. Не знам о каквој стабилности се овдје говори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад они

15.12.2018 10:03

Сад они могу са својим тајкунима дрзати сами стабилност!!има се мозе се!!!Пара као блата сто на тајним сто на јавним !и све покуповати сто треба својим неопраним и опраним!од гласаца до авиона камиона предузеца итд итд итд !!све по старом и јос јацеее и стабилнијееееее!!!па то се трази ако сам добро разумио!??? Или јос кредитаааа вецих и мањих мозе и тако!!!две варијанте па која боља бирај народе пика ти се сто изаберес народе!!! Хахахаха залосно а и смијеснооооооо тугааа

Name

ре

15.12.2018 10:04

Немозе кад би бог сва паре свијета послао у РС и то би Миле покрао. Неда висе ММФ паре, ко це то врацати и циме?

Name

ре

15.12.2018 10:10

Лијепо се зиви док тата узајима паре од ММФа,а ко це вратити???

Name

Вица4

15.12.2018 09:48

Дајте нyроду сомуна и све це бити уреду.Кад народ буде сит и лвце це бити на броју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ммммм

15.12.2018 09:50

Српска је нестабилна и убрзано губи становниство сто негативним природним прирастајем сто масовним егзодусом.Српска спада у најсиромасниј дрзаве Европе а њене границе су само 500 км Беца или Венеције.Ако не додје до крупних реформи и пре свега промјене менталитета Српска це се урусити јер це је вецина становниства напустити и иселити се у облизње богате и уредјеје дрзаве западне Европе.Без народа нема Српске,Српска није Снсд или паразитска администрација будзетлије,ако народ оде Српску и њене паразите на будзету неце имати ко да храни.Треба нам дрзава која це слузити народу а не дрзава која постоји само због паразита и лоповских 0љацкаса народног будзета

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.12.2018 10:51

Је ли ти стварно мислиш да је РС држава,? или је то коментар некоме из ината? Не могу да вјерујем да и даље има људи који живе у лажном убјеђењу.? Истина је да је данас РС једно најобичније сиротиште којима влада политичка мафија.

Name

РС Држава ?

15.12.2018 10:59

Де пробуди се већ једном спаваш и сањаш већ 23 године !!! Американци вам дали ентитет а не државу. И тај ентитет су вам дали да имате шта да “презвацете “ неколико година док га сами не “поједете”. Сваким даном све је мање “мрвица”. Додик ће да заврши посао онако како му је наређујено. Срби у државном парламенту БиХ ће бити све заступнији са тиме престаје потреба за владом ентитета јер ће Срби моћи на државном нивоу да доносе и блокирају одлуке ..Вријеме чини своје ..

Name

дрза

15.12.2018 11:43

Српска је дрзава са свим атрибутима које има свака дрзава не знам ста је вама спорно.Има судску власт.изврсну.законодавну.има територију а по Дејтону има и своју војску.БиХ је дрзавна заједница две дрзаве,унија републике и федерације кантона.Бих није унитарна дрзава вец савез дрзава као Њемацка или ЕУ,тако да не видим ста је спорно

Name

Смислов

15.12.2018 13:35

Спорно је то што су плате у срцу Европе, 200 Еура, а они нас цијело вријеме убјеђују да неки центри моћи желе да нас укину, а они нас као не дају. Порадиће на економији тек за једно 50 година, док не добију све нападе. Још је спорније то што што им пола стоке, не народа, већ понављам стоке, вјерује у то.

Name

Ре

15.12.2018 09:50

РС треба да буде стабилна увјерен сам 112,99 % (до данашње изјаве сам био 113% ) сигуран .. Салу на страну једно знам да РС је пропала већ дуго а то је захваљујући вама који сте на власти . Овај ентитет има несрећу сто је преогроман у смислу власти ( од посланика, миинистара...) и неисплатљив и самим тим ће сам себе “појести” . Овај “бољи” дио ентита ако у скорој будућности не изврши реорганизацију је осудјен на пропаст . Укинути министарства која не требају једном ентитету , смањити број будзетлија ..Бгд има 2 милона људи и једног градоначелника а РС има ??????? политичара , министара ... Ко то све може да финансира кад све је економски пропало?

ОДГОВОРИТЕ
Name

@

15.12.2018 10:53

Они су основали још 4 нова министарства, можеш само замислити колико ће се ту нових ухљеба населити, то су виртуална министарства која имају сврху упошљавања страначких јастребова заслужних за изборну крађу. Ово све је једно велико глуматање, изигравање неког политичког фактора а иза завјесе гола биједа.

Name

Лажно Име

15.12.2018 09:53

Вучићева демагогија стабилност бла,бла,бла... ми крадемо и прицамо о стабилности а ви празних фрижидера...

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

15.12.2018 09:58

РС не мозе бити стабилна када немамо правне дрзаве: МУП и тузиластво су огрезли у корупцији и непрофесионализму! Корупција је осносвни механизам прегласавања у НС. Ста даље јос да се казе на ту тему?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

15.12.2018 10:03

Ко би вама Србима уводимо све имате и никад вам доста ћирилица по цијелој Босни одлучујете о Косову Србија вам у срцу и души а ми све шутимо и Трпимо и опет вам неваља као ни Хрватима ја Незнам ста ви хоћете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре дамир

15.12.2018 10:47

Управо тако,политицко Сарајево им увјек криво....криво сто пропадају све висе,продају све сто имају,задузени до гусе...само нико не спомиње хиљаде запослених у Фрдерацији сто у приватном,сто у дрзавном сектору...кад се узимају паре ту се сути и то је добро...

Name

САО Семберија и Мајевица

15.12.2018 10:42

Ова само трабуња као и обицно само да било ста казе.Да је сад питас ста је прицала прије пет минута не би знала поновити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

15.12.2018 10:51

Оваква РС треба да нестане и да се укине.Ова РС сада је резимска РС и нема ниста са идеалом и визијом оне РС каква је требала бити.Ово је само покрице за велики криминал полозај и интерес а народ сто би требао бити на првој листи припритета он је задњи .Тако да си ти са својом владом нсјнеспособнија влада од кад постоји РС.Битно јре да си се ти ухљебила да ти је муз унистио све фирме које је могао да се ти баја и остали политицки монструми крадјом енормно богатите и то све у име РС и народа а све то вам је на задњем плану РС треба под хитно укинути ову СНСДа РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.12.2018 11:20

Ја сам да се РС промјени име у СНДС...Или у Додикланд јер је све његово .. Полиција, тузиластво, парламент , папци ...

Name

Б лука

15.12.2018 11:07

Са таквом власти РС тоне све дубље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.12.2018 11:20

Нема даље . Још ЕП и готово!!!

Name

♤♡◇♧

15.12.2018 11:08

Јел то мислис на себе и политицаре и тајкуне ..ццц како си лицемјерна ста је овде стабилно..јадо од РС..да јадније немозе бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српски Рамбо

15.12.2018 11:22

хттпс://м.yоутубе.цом/wатцх?в=56нQАкфР8Е8

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

15.12.2018 11:28

Ево и ова поцела на рудоњин калуп да паламуди..да и за њу није упаљен један тењак ко за Бају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круг

15.12.2018 11:58

Да би Република Српска била успјесна у сваком погледу, треба да има људе који це радити и дати свој допринос за опсти напредак. Од 1981. год до данас у БиХ је 500 хиљада мање Срба, а мозда и висе. Знаци за неких 40. год. це бити јос 500.хиљада мање. Бисерка и Додо неце висе бити ту, као и вецина од нас. Дјеца која се роде послије нас неце моци да зиве у том огромном простору, без ицега. Дакле одлазак. Ето Бисерка не лупетај, гледај мало у будуцност од тога нема ниста. За 50 год. просјецна старост на насим просторима бит це 50.год. А то није далека будуцност. Знаци ниста се висе не мозе поправити, вец је касно. Само це јос ових сљедецих година политицари да лупају и пљацкају овај преостали народ и онда је све готово. Они који неце да буду васи кметови одлазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.12.2018 13:02

сто се ми бунимо источни дијо републике неће имати шта јести за пар година а на изборима само миле додик звани бајрактар он им је идол зато треба нато федерација је однас усвему боља срби ће са овим зликавцем нестат то ће вријеме показат убрзо срби че позелит за пар година да живе у федерацији исад је све нормално

Name

Тара

15.12.2018 13:39

Треба то фино превести ста Зељка мисли и казе. Стабилност знаци, немојте се ви преостали кметови бунити. Успјесна Српска знаци, да се ми политицари јос мало нахапамо и да нас нико не мозе осудити. Када казе да смо " бољи" ентитет то знаци, да политицари у Републици Српској краду боље и успјесније од оних у Федерацији. Када казе ми требамо јос министара, да би успјесније пословали, то знаци, ех сада нас има висе и покраст цемо ово сто је остало. За двадесет година њихова дјеца це итици негдје са опљацканим парама од нас свију, а и наса дјеца и унуци це исто негдје отици. Дакле ста год казу, казу само за себе, али не за свој народ јер нас је све мање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл

15.12.2018 14:25

Треба а сто није па ви сте на власти......КАКО СЕ ОДАЈЕТЕ ГЛУПИМ ИЗЈАВАМА...ТРЕБА ДА ЈЕ СИГУРНА а сто није па ГРАДОНАЦЕЛНИК КАЗЕ ДА је сигурна и Лукац а ТИ казес ТРЕБА да је сигурна.....КО ЈЕ ОНДА УБИО ДАВИДА......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бејха је пропаго пројекат

17.12.2018 12:03

Бејха је пропао пројекат.Подршка за предсједника републике госпођу Цвијановић.

ОДГОВОРИТЕ