Тешка несрећа код Невесиња

У превртања аутобуса Глобтрур на магистралном путу Гацко-Невесиње погинуле су двије особе, 17 путника је повријеђено и они су збринути у болници Невесиње.

Република Српска 15.12.2018 | 09:51
Тешка несрећа код Невесиња
Како је БН ТВ речено у невесињској болници од петоро теже повријеђених, двоје је упућено у мостарску, а двоје у требињску болницу.

Локални медији преносе да су погинули Игор Кузман (48) и Љиљана Боричић (66).



Аутобус аутопревозника "Глобтур" преврнуо се јутрос у мјесту Вртич на магистралном путу између Невесиња и Гацка, потврђено је БН ТВ у полицијској станице Невесиње.

Више детаља нису саопштили, осим да су њихове екипе, као и  више кола Хитне помоћи на терену.

Аутобус "Глобтура" саобраћао је на релацији Београд-Мостар, а према незваничним информацијама у њему је  било двадесетак путника. 

БН ТВ

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

МИЛАН

15.12.2018 09:54

Узас на путевима Херцеговине!Вец неколико дана Слузбе за одрзавање путева не ради скоро ниста,то је наса збиља...због цега се путеви не посипају адекватним средствима,доста је сто су људи дусевно убијени,сада и физицки се убијају немаром слузби за одрзавање путева...вазно је маскирати насу збиљу злоупотребом заставе ...поклањати огромне станове...направити огромног губитаса од Елекропривреде...и тако редом.Сумрак РС!Породицама погинулих на путу Невесиње-Гацко,сауцесце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.12.2018 10:37

Свака цаст на коментару.. узас ста раде..

Name

ЗА МИЛАН

15.12.2018 10:38

СВЕ ЈЕ ТАКО. ЈОС САМО ДОДАТИ ДА СУ АУТОБУСИ ПОСЕБНА ОПАСНОСТ НА ПУТУ, ВОЗАЦИ СУ ВЕЦИНОМ ТЕК ПОЛОЗИЛИ ИЛИ СУ СТАРИ ПЕНЗИОНЕРИ, НЕМА 30 ОД СТО ПРАВИХ ВОЗАЦА. ЕВО НЕКА 50 ОДСТО ВОЗАЦА АУТОБУСА НАПРАВИ УСПЈЕСНО ЈЕДНУ ТУРУ КАМИОНОМ У СПЕДИЦИЈИ ,СВИМА ВУ ДЕБЈАВНО ИЗБИНУТ. ВОЗИО САМ И КАМИОМЕ И СУТОБУСЕ, УПУЦЕН САМ У СВЕ ТО .. АУТОБУСЕ ПОЛИЦИЈА НЕ ЗАУСТАВЉА, НИКО НЕ КОНТРОЛИСЕ, И ВОЗАЦИ И СУТОБУСИ ДУ ВЕЛИКА ОПАСНОСТ НА ПУТУ. ЗАМИСЛИТЕ ВОЗАЦЕ КАМИОНА ,ЗА ПЕТ ДАНА ПРЕДЈЕ СВУ ЕВРОПУ САМ, ТОВАРИ И ИСТОВСРА У ВЕЛИКИМ ГРАДОВИМА ЕВРОПЕ .. А ПО ДВА ВОЗАЦА ВОЗЕ АУТОБУС ДО БЕОГРАДА, ЈЕДАН ТЕК ПОЛОЗИО ДРУГИ СТАРАЦ ПЕНЗИОНЕР .. ЗАЛУТАЈУ НА ЗЛАТИБОРУ .. ОДУ ПРЕМА ЦРНОЈ ГОРИ ПА ИХ НЕКО ОД ПУТНИКА ОПОМЕНЕ, ПА СЕ ВРАЦАЈУ. ХТИО САМ РЕЦИ ,ДА АУТОБУС НЕБИ СМИО ВОЗИТ НИКО КО НИЈЕ ВОЗИО У СПЕДИЦИЈИ МАКАР 2 ,3 ГОДИНЕ.

Name

сРБИН

15.12.2018 10:40

Потросили сол за " КИСЕЉЕЊЕ КУПУСА" -туга и јад , ово је наса реалност - нико није крив - само пасивно гледамо док нам народ гине и разилази се по свијету а ОНИ се боре за фотеље и ЗАСТАВИЦЕ ! САУЦЕСЦЕ ПОРОДИЦАМА ПОГИНУЛИХ !!!!!!!

Name

Најгори Од Свих Путара

15.12.2018 10:46

најлосије цисте убједљиво СРБИЊЕ путеви, али вјероватно им се може, јбг... битно је подмазати кога треба...

Name

Дадо

15.12.2018 11:17

Па јуце је био колапс у Бањалуци и на аутопуту Б.Лука-Градиска. Ауто слетио у Александровцу на аутопуту. Нико ниста није цистио до 21х, а цитав дан снијег падао. Хаос. На приједорској два лика по сред цесте цисте лопатом. Брука И срамота.

Name

За Милан

15.12.2018 15:31

Глобтур је мој превозник! Једном мјесечно из Европе дођем у Републику Српску, да обиђем моју родбину, и тако годинама се возим с Глобтуром, и могу вам рећи да сам презадовољна - аутобуси су удобни, цијена карата више него коректна, а возачи увијек љубазни и спремни помоћи путницима! За иностранство возе стални возачи годинама, и то су, махом, људи средњих година, паметни и искусни, тако да ово што је овај шофер Милан, написао, једноставно, не стоји! Е сад, Боже мој, несрећа се може догодити сваком, поготово, кад је овакво невријеме, зашто одмах осуђивати!

Name

Кнез

15.12.2018 16:38

Не поцјењујем професију возаца ал ко све вози у спедицији и аутобуском превозу Гроза. Једна трецина је физицки а друга трецина ментално нине способна .ал је купио цертификат и пици .народ плаца свакако па и зивотима. Посматрај те софере професионалне телефоне ме пустају из руке док возе. Погледајте снимке на yу тубу.ако нисам у праву нек ме неко исправи.поздрав.

Name

РЕ ЗА МИЛАНА

16.12.2018 12:55

Хајде молим те не паметуј. Возачи шлепета су највећи кркани. Возе као манијаци, не поштују ни један члан закона. Понашају се као да је улица њихова. Мишљења сте возим 40 тона не може ми нико ништа.

Name

Рагиб

15.12.2018 10:00

Зивим у Аустрији. Глобетроттер аутобус креце из Беца увеце у 18 сати. Цијелу ноц путује са два возаца У Сарајеву је око 6 ујутро. Аутобус без паузе одмах иде за Мостар враца у Сарајево опет без паузе. У 11.15 креце за Бец и у Бецу је око. 23. или. око 12 касно у ноц. Све зависи од временских услова и царинских прегледа. Возаци се у Мостару не мијењати и возе исти не исправани висе од 26 сати па и 30 по једној таквој тури. Питао сам колико таквих тура направе у мјесец дана одговор једен био 12 до14 пута. Плата 1200 еура. Људи возаци су дословно робови у тој фирми. Несреце са смртним исходом су сваке године. Убице су власници и у права те фирме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјани питају?

15.12.2018 10:58

Ко уопсте врси зимско одрзавање Путева РС ; јос се нико није огласио из ЈП Путеви РС везано за зимско одрзавање путева,да ли је сигурно путовати у овом зимском периоду и јесу ли зимске слузбе на терену.Засто цути Нацелник путне мрезе ЈП Путеви РС~а. Куку нама нико нема никакве одговорности. Оцито се боре за вецу столицу ,никог није бриига ста је права стварност на терену,људи гину.Недај Бозе да сњезне падавине потрају ,настао бих опсти хаос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанка

15.12.2018 12:13

Па то је успјех градонацелника по граду ни пјесаци не могу ходати а други дан да снијег пада а о саобрацају не треба ни прицати

Name

ВОЗАЧ ПРОФИ

15.12.2018 11:10

Ја кад видим ко све вози те аутобусе, није ни чудо ста се све догађа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгић Ћетковић

15.12.2018 11:29

Ја сам из Никшића, и врло често користим услуге глобтура. Сигуран сам да возац није крив јер толико километара сам пресао са њима никад ни један није ни длаку оцесао. Сауцесце породицама погинулих брз опоравак повриједјенима Глобтуру подрска у даљем раду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА ,

15.12.2018 13:58

Знам возача, ни почетник ни близу пензије. Возио је екскурзије, а ту дају увијек добре возаче. Често возим на овој релацији и већ сам писао о путу Невесиње - Гацко. Тај пут сам назвао не рупе у асфалту него асфалт по рупама. Требала би нека тв екипа снимити тај пут кад је суво. Сигуран сам да на 40 км релације има више од 1500 рупа на путу. Некад је су овај пут одржавали Невесињепутеви и био је примјер очишћеног пута у зимском периоду. Ту фирму су купили Приједорпутеви и одржавање и пута и посипања у зимским условима су ужасни.

Name

РЕ ДРАГИЦ ЦЕТКОВИЦ

15.12.2018 14:49

НЕ СЕРИ КАД СЕ НЕ РАЗУМИЈЕС У ТО. ,,НИ ФЛАКУ НИЈЕ ОЦЕСАО,, БАВИ СЕ СВОЈИМ ПОСЛОМ. О ОВОЈ СТРУЦИ ПОЈМА НЕМАС ТО СЕВВИДИБИЗ ТВОЈЕ ДВИЈЕ РЕЦЕНИЦЕ. ЛИЈЕПО ПИСЕ У ЗАКОНУ ,,ВОЗАЦ МОРА ПРИЛАГОДИТИ БРЗИНУ УСЛОВИМА ПУТА,,. АКО ЈЕ ЛЕД ,БОЉЕ ВОЗИТИ 10 НА САТ ИЛИ ЗАУСТАВИТИ И ЦЕКАТ ДА ПОСПУ ПУТ, НЕГО СЛЕТИТ СА ПУТА.

Name

РЕ ДА

15.12.2018 14:52

Не прицај глупости. Дају кога имају. Радио сам ја у тој фирми. Ко је крив ако није возац? АКО ЈЕ СНИЈЕГ И ЛЕД ,ПРИЛАГОДИ БРЗИНУ.

Name

РЕ ДА

15.12.2018 14:53

АКО ПУТ ИМА РУПЕ ,БРАТЕ ВОЗИ ПОЛАКО.

Name

РЕ ,РЕ ДА,

15.12.2018 18:09

Да те нису истјерати због нестајања нафте у резервоару. Данас је такав лед на овој дионици. Ја туда возим 25 година, знам сваки метар. Со су посипали тек касније. Возач има ред вожње на релацији Нови Сад - Мостар. То 10 км /х, је генијална идеја. Уједно нађи роман "Судија" Вука Драшковића, користан је. И опет кажем да је у питању солидан возач који вози аутобус доста дуго. И још нешто, размислимо гдје иде новац од регистрација, акциза и сви намети везани за путеве. Овдје сигурно не. Путеви су били бољи у турском вакту.

Name

РЕ ,РЕ ДРАГИЋ ЋЕТКОВИЋ,

15.12.2018 18:15

Можда пише нешто у Закону, само ти, тако неписмен, тешко ћеш прочитати.

Name

Петyр Баелисх

15.12.2018 11:41

Увијек ћете бити задњи у реду што се тиче ове државе Херцеговци. Занимљиво да је Додо на изборима у тој регији покидао, а немате 20 км честитог пута укупно. Поз

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

15.12.2018 14:25

Јесте,у праву сте,једини пут који је урађен квалитетно седамдесетих година прослог века је Гацко-Билеца.,и Моско Требиње...остало мозе док се асфалт не охлади...Овде је седисте Електропривреде РС са матицним предузецима ХЕТ,РУ и ТЕ Гацко,Регулаторна агенција...само је ту упослено преко 3500 хиљаде људи.!А,јос ако се томе дода да је то високо профитабилна грана индустрије,то је да се цела Југо-Истоцна Херцеговина умрези најбољим путевима и да буде једна изразито развијена регија!Ниста од тога!Расељава се!Остају варосице,селендре,нико о томе не мари...гасе се светла у овом делу Херцеговине,јос мало и остаје мркли мрак...

Name

Херцеговац

15.12.2018 11:48

Битно је да уведу (и прије су постојале), односно повећају акцизе на гориво, праве путеве по Лакташима и Бања Луци, аутопутеве (5 милиона КМ за км) за Хрватско море, а ми ћемо убрзо као прије 100 година морати пјешке. Нека једном без хеликоптера обиђу РС и нека виде куда се возимо. Саучешће породицама погинулих и нека туже Бисерку, министра путева, општину и фирме за одржавање путева!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

15.12.2018 14:56

Све сте у праву.Овој квази дрзави морате све плацати,ту је закон јасан и гласан,ако не поплацате све,експресно све долази са каматама.У квази дрзави где у последњих десет година толико је било намета само за гориво(око 8 милијарди км)да се цела БиХ могла умрезити са магистралним путевима.!Ста је било од тога!?Ниста!Појела маца.А,онда крајем просле год.коалиција Додик-Човиц и јос неки изгласавају у Парламент.Скупстини БиХ повецање акциза за гориво...Где иду ти новци?Зна се да сви морамо гориво плацати по том новом ценовнику,регистровати ауто,и све сто иде уз регистрацију...а,да ли се морају бар одрзавати ове џомбасте цесте,не морају...људи,цувајте се,убијају нас на перфидан нацин...

Name

Требиње

15.12.2018 12:04

А и путеви кроз Херцеговину су чисто лудило нема километар пута без рупа пукотина закрпа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

15.12.2018 14:01

Хајде нађи 50 м на путу Невесиње-Гацко и Фоча-Гацко да нема рупа!

Name

Некад била Херцеговина

15.12.2018 13:05

Имали смо јединствену прилику да имамо предсједника Републике Српске из славне Херцеговине али поданицка цуд је прорадила посебно код Требињаца и Висеградјана. Све је то изборна јединица 9. Индикативно ту су и хидроелектране ту је највеци притисак резима на слободну вољу градјана. Никад висе нецемо бити у прилици бирати Херцеговца за предсједника Српске на срамоту да нам је довијека. Ето нам господја Зељка која кад је била премијер није улозила у путну мрезу истока, а сад као предсједница нема ни ингеренције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

15.12.2018 14:00

Није се Жуја никад ништа питала. Изабрана је због своје ријетко виђене љепоте, да буде икебана. Неко други је одлучивао и наређивао. Не, није то ни Баја! Он је само курир својим надређенима.

Name

ре

15.12.2018 14:21

Каква црна Херцеговина.Па Жељка у Гацку добила преко 2000 гласова против Вукоте.То су остатци турских поданика и турски коњушари а не херцеговци.А нерадници какве мајка није родила

Name

Исток

15.12.2018 13:37

КАКАВ НАМ ЈЕ ПУТ ПРЕМА ФОЦИ? КАКАВ НАМ ЈЕ ПУТ ПРЕМА ЦРНОЈ ГОРИ- СЦЕПАН ПОЉЕ, ТЈЕНТИСТЕ?? СТРАВА И УЗАС.. ИСТОК ЈЕ МАКСИМАЛНО ЗАПОСТАВЉЕН.. МИЛОРАДЕ НЕКА ТЕ ЈЕ СРАМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

15.12.2018 14:13

Био сам у хитној,одмах по позиву смо са три санитета и пратњом,техничари и доктори кренули на лице мјеста,ужас пут окован ледом,страшно,хаос,двоје на луцу мјеста погинуло,остале збринули!Све је оковано ледом велики минус?Шта да се ради,погинулима покој души,повређеним желим брз опоравак!

Name

За др

15.12.2018 15:13

Јесте цули за со? И абразив?

Name

Барун

15.12.2018 13:43

Глобтур је најгора фирма И превозник народе али је стити врх граничне полиције нај не уреднији су превозници зато И'м возачи константно одлазе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срдјан

15.12.2018 15:30

Изјављујем дубоко сауцесце породицама настрадалих повриједјенима зелим брз опоравак ста цете нема соли нема средстава против леда али има станова по партијској линији колико хоцес ево видјецете колико сутра поцеце пребацивати једни на друге невесиње на гацко гацко на невесиње народ це да гине и тако довијека неце се ниста промијенити истоцна херцеговина је назалост увијек била запостављена и увијек це бити поздрав свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

15.12.2018 16:02

О кавим ви путевима писете.Ово је невидјена брука Министарства саобрацаја.Не целу ЈП Путеви РС полицајац,а јос веца брука техницки директор текстлни технолог .Толико су то јавно предузеце срозали , упуцини не могу да замислиле које су то кадровске греске и који пропусти.На целу тог стратеског предузеца од два главна цовјека ни један није градјевински инзењер .Ста да оцекујемо ,градјани издвају новац за путеве,ником није у интересу да на те позиције именују Људе који су образовани за ту област и који раде у том јавном предузеца и познају те прилике. Замислите колико се ту без потребе троси новца од градјана због незнања.Прихватио си да будес први или други цовјек у јавном предузецу немас то занимање ,брукас се медју тим људима ниси образован за ту област,нико те не цијени. Свако ко је нормалан неби прихватио позицију из непознате области.Руководилац мозе бити од ауторитета ако је оброзован из те обасти коју обавља ,не могу га варати и подваљивати му.Дајте једном да се крену именовати на позције најобразованији људи из тих фирми у којој раде,инзењери који имају стратеско рјесење за путеве ""АЛАРМ" је одавно упаљен оде све у пропаст.Морамо ангазовати најобразованије на целне позиције да не идемо у губитке,да нам се исте греске висе не понављају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

16.12.2018 08:20

Глобтур возаци пребрзо возе у односу на друге превознике,то је цињеница и то свако зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данило

18.12.2018 22:01

Управо тако...и јос несто...као путнику, најтези део пута на тој релацији ми буде бас тих 20 км пре Невесиња а сигуран сам да је и возачима. Дуга је и тешка та линија...