БЛ: ''Вукови'' се нахранили у Баварској!

Волфсбург наставио добру серију резултата! Фудбалери Волфсбурга победили су у гостима Нирнберг са 2:0 у првој утакмици 15. кола немачке Бундеслиге.  Гинчек и Брекало гурнули Нирнберг дубље у амбис.

Фудбал 14.12.2018 | 23:15
БЛ: ''Вукови'' се нахранили у Баварској!
"Вукови" у доброј серији, за разлику од Нирнберга. На премијерном мечу 15. кола Бундеслиге, Волфсбург је стигао до гостујуће побједе у Нирнбергу. 

Волфсбург је повео поготком Данијела Гинчека у 58. минуту на асистенцију Максимилијана Арнолда, да би коначан резултат поставио Јосип Брекало у четвртом минуту судијске надокнаде времена.

Волфсбург је после ове победе дошао до осме позиције са 22 бода, док је Нирнберг 15. са 11.

Вукови се из Баварске враћају са три бода у џепу. Волфзбург је у премијерној утакмици 15. кола Бундеслиге савладао Нирнберг са 2:0 и тако гурнуо домаћина још ка дну, односно опасној зони на табели.

То је био четврти узастопни меч без пораза за Волфзбург, а био је ово први сусрет два ривала у Бундеслиги на стадиону Морлок још од 2013. године.

Био је то занимљив и прилично изједначен дуел, али су фудбалери Волфзбурга имали више концентрације у завршници акције.

После првог полувремена у којем су и Волфзбург и Нирнберг пропустили по једну прилику за гол. А онда се у 58. минуту десио “тренутак магије” у којем је Данијел Гинчек после соло продора прецизним ударцем затресао мрежу.

Три минута пре краја утакмице Нирнберг је постигао изједначујући гол који је поништен због офсајда у којем се нашао стрелац Адам Зрелак.

Све дилеме око коначног победника отклонио је Јосип Брекало који је у трећем минуту судијске надокнаде савладао голмана Бредлоа.

Шесту побједу ове сезоне, а трећу у посљедње четири утакмице уписали су изабраници Бруна Лабадије.

Након тријумфа над РБ Лајпцигом и Ајнтрахтом у Франкфурту, те ремија са Хофенхајмом, "вукови" су освојили бодове и на гостовању у Нирнбергу, који је у нагативној серији од чак шест мечева без тријумфа.

Гости су први запријетили у 11. минуту сусрета на стадиону "Макс-Морлок" преко Данијела Гинчека, који је добро шутирао из казненог простора, али је још боље одбранио голман Нирнберга Фабијан Бредлоу.

Једину праву шансу у првом полувремену, домаћи су имали у финишу кад је Ондреј Петрак са ивице шеснаестерца сјајно шутирао мало изнад пречке.

Ипак, у наставку су "вукови" доминирали и стигли до поготка након одличног паса Томаса Арналда ка Данијелу Гинчеку, који је између двојице дефанзиваца, успио да се избори за простор и пласира лопту у мрежу - 1:0.

Првом стријелцу Волфсбурга, био је то пети овосезонски погодак!

До краја је домаћин без превелике организације покушао да стигне до бода, чак је у 85. минуту затресао мрежу Коена Кастелса, али је погодак Адама Зрелака оправдано поништен због офсајда па је Нирнберг укњижио осми пораз и налази се у опасној зони.

Тачку на побједу Волфсбурга ставио је у судијској надокнади Јосип Брекало послије контранапада - 0:2.

БУНДЕСЛИГА, 15. КОЛО

Нирнберг - Волфсбург 0:2 (0:0)
/Гинчек 59, Брекало 90+4/

Субота

од 15.30
Аугзбург - Шалке
Фортуна Дизелдорф - Фрајбург
Хановер - Бајерн
Хофенхајм - Борусија Менхенгладбах
Штутгарт - Херта
Борусија Дортмунд - Вердер Бремен (18.30)

Недјеља

РБ Лајпциг - Мајнц (15.30)
Ајнтрахт Франкфурт - Бајер Леверкузен (18.00)

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 36, Борусија Менхенгладбах 29, Бајерн Михнен 27, Лајпциг 25, Ајнтрахт 23, Херта 23, Хофенхајм 22, Волфсбург (+1) 22, Вердер 21, Мајнц 19, Бајер Леверкузен 18, Фрајбург 17, Шалке 14, Аугзбург 13, Штутгарт 11, Нирнберг (+1)11, Хановер 10, Фортуна Диселдорф 9.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар