Мелоун предвиђа Јокићу нове висине!

Редован на Ол-стару, члан најбоље петорке и Куће славних! Тренер Нагетса о односу са српским центром и детаљима који су искристалисали њихову сарадњу.

Кошарка 16.12.2018 | 19:30
Мелоун предвиђа Јокићу нове висине!
Никола Јокић полако крцка четврту годину у НБА лиги и тренутно Денвер суверено води ка толико чеканом плеј-офу.

Из године у годину Јокић константно подиже лествицу на виши ниво, а упркос одређеним инсинуацијама да ове сезоне игра лошије него ли у претходној, чињеница је да Денвер изгледа као прави тим и то засад даје резултат.

Мада у три пуне сезоне још није достигао ниво Ол-стар играча – прошле сезоне му замало промакло учешће у најатрактивнијој утакмици у НБА – тренер Нагетса Мајкл Мелоун нема дилему да Јокића чека блистава будућност. Односно, чак и место члана Куће славних у Спрингфилду. Уз постепен напредак...

“Јокића видим као редовног Ол-стар играча у будућности, а онда и члана најбољих петорки. Е, онда за 15, 20 или 25 година сигуран сам да ће догурати и до Куће славних, јер може да доминира на свакој утакмици, без да постигне кош“, каже Мелоун за америчке медије.

Мада је о односу њих двојице испричано много прича, Мелоун тврди да на професионалном нивоу није морао много времена да посвећује у техничком раду са Јокићем. Објаснио је и зашто.

“Мој изазов са Николом последњих година нема никакве везе са кошарком, јер он има супериорни преглед игре, физички стално напредује, гура своје тело до лимита. Психички је снажан, зна како да се суочи с проблемом, има све бољи однос са судијама, мало више је понео улогу лидера. На свим тим аспектима сам видео велики напредак. Говоримо о младом човеку који долази из другачијег окружења. Јако сам захвалан франшизи што га је идентификовала као носећег играча и дала му јак уговор“.

Пошто су све чешћи случајеви да тренери имају проблем са својим франшизним играчима, ово је добра вест за Денвер. Мелоун и Јокић су изградили посебан однос, пун поштовања и разумевања, што даје праве резултате и на паркету.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар