Клоп још није побиједио Јунајтед у ПЛ: Вријеме је!

"Време је за победу. Побићемо се за бодове", поручио Јирген Клоп пред дуел са Манчестер јунајтедом у Премијер лиги.

Фудбал 15.12.2018 | 12:15
Клоп још није побиједио Јунајтед у ПЛ: Вријеме је!
После 16 одиграних утакмица у Премијер лиги на првом месту налази се Ливерпул. Редси имају бод више од Манчестер ситија, што је на Енфилду довољно да се створи шампионска еуфорија.

Сањају навијачи Ливерпула пехар још од 1990. године, када су освојили последњу од 18 титула.

Празничну атмосферу употпунио је тријумф над Наполијем, који је петоструком прваку Европе донео пласман у осмину финала Лиге шампиона. Расположење би могло да буде још боље ако у недељу на Енфилду "падне" Манчестер јунајтед.

У госте Јиргену Клопу и друштву долази екипа која је "избрисана" са листе кандидата за освајање Премијер лиге, јер Јунајтед у овом тренутку заостаје чак 16 бодова. Ипак, дуели против највећег ривала за Ливерпул су увек представљали "више од игре".

Притисак повећава и податак да је Манчестер јунајтед једина екипа коју Клоп није победио у Премијер лиги. Додуше, осетио је сласт победе против "црвених ђавола" у Лиги Европе (2:0) пре две године и у пријатељском мечу прошлог лета (4:1).

Ливерпул је последњи пут победио Јунајтед у Премијер лиги давног марта 2014. Од тада су у шампионату одиграли чак осам утакмица, а "ђаволи" су били бољи на пет, док су три меча завршена без победника. Последњи првенствени окршај на Олд Трафорду окончан је тријумфом Мурињове чете – 2:1.

"Пред нама је прави дерби! Велика утакмица. Док сам био у Немачкој, тражио сам начин да гледам овакве утакмице. Често су то били напети дуели, врло изједначени. То је једна од оних утакмица коју, кад потписујете уговор, једва чекате да добијете", рекао је Клоп.

Цитирао је и најтрофејнијег менаџера у историји Манчестера.

"Ако Сир Алекс Фергусон каже да је то енглески класико, онда у реду, јер сам већ био актер немачког класика", додео је стратег Ливерпула..

Новинари су немачког тренера подсетили да Ливерпул у последње време није имао превише успеха против Јунајтеда и да су последња два меча на Енфилду завршена без голова.

"А пре тога смо изгубили 0:1. Вејн Руни нам је дао гол, зар не", присетио се Клоп и наставио: "Дакле, време је! Морамо да будемо љути у недељу и бићемо. Морамо да се побијемо за победу", рекао је Клоп.

Ливерпул и Манчестер јунајтед играју 16. децембра од 17 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар