Невиђено: Најбржа животиња на свијету против Формуле Е!

У петој сезони Формула Е шампионата возачи ће возити потпуно нове електричне болиде значајно бољих перформанси.

Остали спортови 15.12.2018 | 09:30
Невиђено: Најбржа животиња на свијету против Формуле Е!
У суботу, 15. децембра у Саудијској Арабији почиње пета сезона АББ ФИА Формула Е шампионата, у коме се укључиво такмиче најбржи једноседи које погоне електрични мотори.

У циљу промоције још увек младог такмичења организована је несвакидашња трка између болида Формуле Е и сивог сокола, најбрже животиње на свету која може да се обруси брзином од чак 380 км/х.

Погледајте ко је победио:



Иначе, ове сезоне возачи ће се такмичити у другој генерацији електричне формуле. Нови болиди су далеко напреднији од претходних који су се користили током прве четири сезоне.

Најбитнија промена се односи на нову технологију израде батерија, па је сада она тежа за 20 одсто али зато њен капацитет скоро дуплиран. Ово побољшање ће утицати на то да возачи више неће морати да мењају возила на половини трке, већ ће нормално возити целу трку у једном болиду.

И остале перформансе су напредовале. Снага мотора је са 240 КС повећана на 272 КС у нормалном режима, односно на 340 КС у такозваном "нападачком моду".

Ова два нивоа снаге биће означена различитим бојама ЛЕД система на заштитном "ореолу".

Поред тога револуционарни систем "Фанбоост" омогућиће гледаоцима да гласају за омиљеног возача, сто ће тројици са највећим бројем гласова омогућити да у кратком периоду искористе додатну снагу.

У петој сезони Формуле Е возиће се 14 рунди, које укљујучују и трке у Риму, Паризу, Монаку, Берлину, Берну и Њујорку.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар