Утакмица коју Звезда никад није изгубила...!

Црвено-бели имају прилику да "обрну круг" у АБА лиги. Претходна два пута то је значило и титулу шампиона на крају.

Кошарка 15.12.2018 | 10:30
Утакмица коју Звезда никад није изгубила...!
Кошаркаши Црвене звезде имају прилику у суботу у "Пинкију" да "обрну круг" без пораза у АБА лиги.

Игром случаја, ривал ће им бити Мега Бемакс, клуб од ког немају пораз у АБА лиги.

У претходна два наврата када су црвено-бели завршавали полусезону перфектним скором, у сезонама 2014/15 и 2015/16, на крају су и освајали титулу вредну пласмана у Евролигу.

ВУКОИЧИЋ, РАДОЊИЋ, АЛИМПИЈЕВИЋ, ТОПИЋ...



Још "врући" од најимпресивније партије ове сезоне и важне победе над Брешом у "Пиониру" у среду увече, у којој је обезбеђен пласман у Топ 16 фазу Еврокупа, црвено-бели ће са скором 10-0 "продужити" до Сремске Митровице и напасти млади тим Меге, који и ове сезоне одлично води тренер Дејан Милојевић.

Њему ће се, после Владе Вукоичића, Дејана Радоњића, Душана Алимпијевића и Миленка Топића, први пут као тренер црвено-белих супротставити Милан Томић.

"Очекује нас утакмица са екипом Меге која је све мечеве са кандидатима за висок пласман у АБА лиги до сада одиграли одлично. Победили су Цедевиту у Загребу, изгубили 'добијену' утакмицу против Будућности у Подгорици, против Партизана су такође одиграли добро", упозорио је Томић екипу пред наизглед "добијен" меч у суботу од 19 часова (Аренаспорт 1).

СКОР У АБА ЛИГИ: МЕГА - ЗВЕЗДА 0:13

"Млади су, изузетно перспекивни, агресивни, растрчани, имају веики број скокова, украдених лопти, асистенција. Јасно је да нас очекује тежак посао. Ако желимо да добијемо ту утамицу, морамо да будемо на максималном нивоу, како у квалитету игре, тако и на пољу концентрације", додао је.

За црвено-беле неће заиграти Марко Кешељ, који се прехладио, док ће о наступу неколицине играча који "вуку" ситне повреде бити одлучено непосредно пред почетак меча.

Капитен екипе, Бранко Лазић, носи дрес Црвене звезде од 2011. и до данас се наиграо утакмица са Мегом.

"Као и увек, мечеви у Сремској Митровици доносе доста неизвесности. Очекује нас утакмица са младом и амбициозном екипом, која игра агресивно, о чему говори и податак да имају у просеку скоро 40 скокова по мечу и осам украдених лопти. Играју несебично у нападу, са 20 асистенција по утакмици су међу бољим тимовима у лиги", набрајао је Лазић врлине Милојевићевог састава, у ком се као лидер издвојио Гога Битадзе (24,6 индекс, 19,9 поена, 8,1 скок, 2,5 блокаде).

ДО НОВЕ ГОДИНЕ ЈОШ ЦИБОНА И БУДУЋНОСТ

"Одмах по завршетку меча са Брешом окренули смо се овој утакмици, јер желимо да наставимо у добром ритму и да на прави начин у завршници календарске године одиграмо утакмице које нас очекују", додао је Лазић.

Саиграче и њега до првих Топ 16 искушења у Еврокупу, заказаних за 2. и 8. јануар, очекују још два велика искушења у АБА лиги - гостовање Цибони у Загребу (22. децембар) и велики дерби против Будућности у Београду (30. децембар).

Милојевић, који је 2012. постао тренер Меге, има скор 4-32 против Црвене звезде. Излазио је као победник само у Суперлиги, рачунајући и последњи дуел два клуба одигран 6. маја ове године када је, такође у Митровици, било 76:74. У претходних 13 окршаја у АБА лиги, Мега је најближа победи била 14. децембра 2015. када су се играли продужеци (78:79, 69:69).

МЕГА БЕЗ ПРВОГ АСИСТЕНТА ЕКИПЕ



Тренер кошаркаша Мега Бемакса Дејан Милојевић каже да верује да ће његов тим, уколико му се укаже шанса, направити изненађење и нанети први пораз Црвеној звезди у АБА лиги.

"После меча у Подгорици, где је мало недостајало да направимо велико изненађење, сада у Сремској Митровици дочекујемо Црвену звезду, која ове сезоне још не зна за пораз у АБА лиги. Уз нашу препознатљиву агресивну одбрану и добру енергију на паркету, морамо да будемо концентрисани током целог тока сусрета јер ће у супротном Звезда умети да казни наше падове у игри", рекао је Милојевић за клупски сајт.



Милојевић ни на предстојећем мечу неће моћи да рачуна на Костју Мушидија, првог асистента екипе.

"Црвено-бели су свакако фаворити, а ми имамо добру прилику да покажемо где се налазимо у односу на најквалитетније екипе у лиги. Ако нам се укаже шанса за изненађење, надам се да ћемо успети да је искористимо".

Капитен Меге, Бранислав Ратковица, додаје да његова екипа мора да буде на највишем нивоу против Црвене звезде.

"Играмо против изузетно квалитетне екипе која је без пораза ове године у АБА лиги. На свакој позицији имају по два изузетно искусна и квалитетна играча. Морамо да одиграмо на највишем нивоу у одбрани и нападу да бисмо дошли у ситуацију да се боримо за победу", поручио је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар