Шири се Вимблдон!

Голфери продали клуб и земљу за 72 милиона! Десетогодишња борба између тенисера и голфера у Вимблдонском парку је завршена победом - тенисера.

Тенис 24.12.2018 | 09:45
Шири се Вимблдон!
После 120 година постојања Вимблдон парк голф клуб престаће са радом, пошто је 757 чланова подржало одлуку о продаји клуба Ал Ингланд Лоун тенис клубу за 72 милиона евра.

Пратично, 82 одсто чланова овог голф клуба је пристало на продају, што значи да ће се тениски комплекс у Вимблдонском парку проширити на још 30 хектара.

Као резултат, сви чланови голф клуба ће понаособ зарадити по 95.000 евра, а многи чланови клуба су огорчени крајњим резултатом гласања истичући да је "победила похлепа".

Тениски клуб који је прошле године зарадио од Тв права и продаје улазница нешто више од 240 милиона евра, одавно је планирао проширење, али пуну деценију нису успевалиу намери да купе голф клуб.

Први пут су изашли са понудом 2008. али тада није било ни дискусије у голф клубу о могућој продаји.

Пре три године, понудили су 28 милиона евра и тада је 58 одсто чланова клуба гласало против продаје. На пролеће ове године, понуда је досегла 56 милиона, да би недавно та понуда досегла 72 милиона, што је коначно прихваћено. Голфери ће ипак моћи још три године да користе терене, а последњи пут 31. децембра 2021.

Што се тиче тениса, организатори Вимблдона планирају да на месту где су сада голф терени, изграде нове терене јер им је циљ да се и сви квалификациони мечеви за турнир играју у јединственом вимблдонском комплексу, а не као до сада на оближњим теренима у Роухемптону, десетак минута вожње удаљеним од Вимблдона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар