Почињу Партизанове ''празничне свечаности'' у "Пиониру"!

У наредних месец дана, црно-бели ће пет или шест пута играти пред својом публиком, али наредне три утакмице посебно су важне.

Кошарка 15.12.2018 | 13:30
Почињу Партизанове ''празничне свечаности'' у "Пиониру"!
Кошаркаши Партизана одиграће најмање пет, а можда и шест утакмица у "Пиониру" у наредних месец дана - у зависности од тога да ли изборе пласман у Топ 16 фазу Еврокупа.

Ипак, наредне три имају посебну важност.

Црно-бели имају прилику пред својом публиком да "потврде" резултатски веома вредне "брејкове" на гостовањима Игокеи и Асвелу, којима су прекинули серију од четири пораза на два фронта, а прво на ред долазе обавезе у АБА лиги: традиционално неугодни ФМП Железник (субота, 21.00, ТВ Аренаспорт 1).

"ФМП је екипа која игра солидну, паметну, рационалну кошарку. Веома су тврди и морамо да нађемо начин да им у том сегменту парирамо. Такође, за нас је од изузетног значаја да будемо у стању да везујемо победе", обратио се партизановцима тренер Андреа Тринкјери путем званичног сајта.



"Пантери" су везали три регионална пораза пред градски дерби, али и даље имају прилику да се победом у Дворани "Александар Николић" изједначе са црно-белима на табели - што би у 11. колу могли да искористе и Игокеа и Цибона.

Неизвесност у борби за плеј-оф и излазак на европску сцену наредне сезоне само ће додатно мобилисати саиграче и њега, каже Ђорђе Гагић у најави једног од дербија рунде. Он је издвојио Драгана Апића као најбољег играча и лидера противничког тима, након чега је подсетио шта је потребно да би се савладао ривал из предграђа.

"И ове године, ФМП има добар тим и игра веома добро. Иако су везали три пораза, то је екипа која се никада не предаје и која ће покушати да се баш против нас врати на победнички колосек", пренета је Гагићева изјава.

"Апић је показао одличну форму, али пре свега је важно да се усредсредимо на себе, одиграмо чврсто од почетка до краја утакмице и тако дођемо до битне победе", додао је Гагић.

Новом победом против ривала који се једном радовао у "Пиониру" у претходних 16 сусрета, Партизан би наредног понедељка могао да се "пробуди" на деоби четвртог места, уколико би Морнар у Бару савладао Цедевиту.

Распоред црно-белих:

15/12 ФМП Железник (Д)
19/12 Турк Телеком (Д)
22/12 Цедевита (Д)
29/12 Олимпија (Г)
02/01 Топ 16*
04/01 Морнар (Д)
08/01 Топ 16*
11/01 Крка (Д)

*напомена 1: са (Д) су означене утакмице код куће, са (Г) у гостима
*напомена 2: са * су означене утакмице које би Партизан играо ако избори пласман у другу фазу Еврокупа

Партизан, потом, на истом месту у среду увече дочекује Турк Телеком у елиминационој утакмици прве фазе Еврокупа, а онда и Цедевиту у директном окршају за плеј-оф позиције. Евентуалним "хет-триком" у наредних седам дана, црно-бели би отпутовали у Љубљану на последњи меч у 2018. години са места на ком се дуго нису налазили.

Исход последње рунде Еврокупа, у којој пласман Партизана у Топ 16 фазу зависи и од других тимова, одредиће и распоред екипе у Новој години - да ли ће се играти кошарка 2. и 8. јануара или припремати мечеви са Морнаром и Крком.

"ФМП СЕ НИКОГА НИКАДА НИЈЕ ПЛАШИО"



Тренер кошаркаша ФМП Железника, Влада Јовановић, рекао је дан уочи дербија да је Партизан фаворит, али је истакао да се његова екипа никада унапред није предавала нити плашила било ког противника.

"У серији смо од три пораза, а одлазимо у госте екипи Партизана која је у серији добрих игара и победа. Сигурно је да су они фаворити на свом терену. ФМП се никада није унапред предавао нити плашио било ког противника. Поред свих проблема које имамо са повредама идемо да играмо најбољу кошарку у овом тренутку", рекао је Јовановић.

"Утакмицу с Партизаном дочекујемо у добром расположењу иако смо последње две утакмице изгубили на једну лопту али верујемо да можемо да направимо изненађење у Пиониру. Вредно смо радили и спремни смо за утакмицу. Јако смо мотивисани и надамо се што бољем резултату", рекао је играч ФМП-а, Зоран Пауновић.

СВЕ УТАКМИЦЕ "УЖИВО" НА ТВ АРЕНАСПОРТ

Парови 11. кола:

субота

Морнар - Цедевита (17.00, АС1)
Мега - Црвена звезда (19.00, АС1)
Партизан - ФМП Железник (21.00, АС1)

недеља

Олимпија - Крка (17.00, АС1)
Цибона - Будућност (19.00, АС1)

Табела: Црвена звезда 10-0, Будућност 8-2, Мега 7-3, Цедевита 6-4, Партизан 5-5, ФМП 4-6, Игокеа 4-6, Цибона 4-6, Олимпија 3-7, Задар 3-7, Морнар 3-7, Крка 3-7.

Парови 12. кола (28, 29. и 30. децембар): Игокеа - Цибона, ФМП - Мега, Олимпија - Партизан, Цедевита - Задар, Морнар - Крка, Црвена звезда - Будућност.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар