Марин и Дегенек немају дилему: Остају у Звезди!

Навијачи црвено-белих имају бригу мање пред јануарски прелазни рок.

Фудбал 14.12.2018 | 20:45
Марин и Дегенек немају дилему: Остају у Звезди!
Сјајне партије кроз квалификације, а потом и у групној фази Лиге шампиона, скренуле су пажњу на многе фудбалере Црвене звезде, па ће клупско руководство имати доста посла током јануарског прелазног рока.

Сигурно је да клуб жели да задржи већину играча како би остао на првом месту Суперлиге и идућег лета поново напао пласман у елитно такмичење, али биће тешко одолети уколико се на столу нађе нека богата понуда.

Јасно је да ће неко бити продат, јер без обзира на финансијски сјајну 2018. годину клубу је и даље главни извор прихода продаја играча.

То је и потврдио спортски директор Митар Мркела у изјави за Информер.

"Фокусирани смо да на прави начин приведемо ову полусезону крају, а онда ћемо се окренути ка зимском прелазном року. Сигурно је да ће бити више одлазака него долазака. Радимо на томе, постоје већ нека интересовања и разговори, али још не могу ништа конкретно да откривам", рекао је Мркела.

Навијачи, ипак, могу да одахну када су у питању Марко Марин и Милош Дегенек.

Информер се позива на изјаву извора блиског клупском руководству који наводи да је "останак Марина приоритет" и да "челници Звезде неће прихватати понуде за њега", док поједини београдски медији преносе изјаву бившег репрезентативца Немачке у којој каже да "наравно остаје" међу црвено-белима, са којима има уговор до јуна 2020. године.

Када је реч о Дегенеку, штопер репрезентације Аустралије искрено је за Спортски журнал признао да и нема понуде за одлазак.

"Најискреније да вам кажем, немам понуду. Играч сам Звезде, остаћу докле год је потребно. Никад се не зна шта носи дан, а шта ноћ. Једно је сигурно: никад лепших пола године нисам имао у каријери", истакао је Дегенек.

Поред растерећивања играчког кадра - на излазним вратима су Славољуб Срнић, Немања Милић, Дејан Мелег, Рашид Сумаила и Кафу - Звезда ће у наредним недељама покушати и да се договори о продужецима уговора са врло важним играчима као што су Милан Борјан, Филип Стојковић, Ненад Крстичић и Вујадин Савић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар