Иско навукао гнев трибина!

Одбио капитенску траку, расправа с навијачима, звиждуци и увреде, промашио шансу за Реалов спас. . .  Момак из Малаге у тешкој ситуацији. . .

Фудбал 14.12.2018 | 16:45
Иско навукао гнев трибина!
Све што је могло да пође наопако - отишло је дођавола.

Реалова брука од ЦСКА може се подвести у категорију највећих у години на измаку, већ и једној од најтежих у новијој клупској историји. Девет пуних година Реал није доживео пораз у групној фази Лиге шампиона на свом терену, а онда је ЦСКА приредио прворазредну сензацију и актуелног браниоца титуле нокаутирао са 3:0. Не само да је Реал поново изгледао као распуштена банда, већ се на муку Сантијага Соларија и његових сарадника накачио и велики проблем у виду - Иска Аларкона. 

Момак из Малаге проживљава најтеже тренутке своје каријере, посебно откако је задужио опрему Реала. Пошто је стао на ратну ногу са Соларијем већ на првом тренингу и практично постао редован на клупи за измене, Иско је синоћ упрскао ретку прилику да поврати статус првотимца издањем и понашањем којим је навукао гнев највећег дела стадиона Сантјаго Бернабеу. 

Иско је све погрешно извео против московског клуба. Уместо да се фокусира на фудбал, он је улазио у расправе с навијачима, због чега је после добио салве звиждука и увреда, а упркос томе што се касније извињавао, није много променио ситуацију. Навијачи су га узели на зуб и чини се да је цела сага дошла корак ближе томе да се заврши растанком на обострано задовољство.

Кулминација свих тензија између навијача и Иска видела се у 55. минуту утакмице, када је Шпанац промашио шансу којом је можда могао да врати Краља у живот. Реал је већ имао два гола заостатка, а Винисијус Жуниор организовао је напад на левом боку којим је Иску оставио довољно времена и простора да рутински заврши акцију. Уместо тога, Иско се дуго намештао, размишљао и на крају – све успрскао. Његов ударац одбио је Георги Шеников, иако је руски бек само неколико тренутака раније био далеко од свог противника.

Када је лопта отишла поред стативе, Иско је устао, окренуо се ка публици и упитао их: “Шта хоћете од мене?”, могло се прочитати с његових усана. Одмах затим, окренуо се ка судији, свестан да није добио корнер и започео расправу.



Наравно, тако је навукао гнев трибина, које му нису остале дужне. Недуго пошто је испустио велику шансу, Иско је укаљао свој углед додатно тако што је одбио капитенску траку од Марсела.

Бразилац је у 74. минуту замењен Данијем Карвахалом, а иако је првобитно било намењено да Иско добије траку, он је тај чин одбио и Марселу показао да је пребаци на Карвахалову руку. То је, наравно, додатно ражестило навијаче, који су му сваки пут када би пипнуо лопту добио и порцију звиждука и увреда.

”Покушао сам да предам капитенску траку Иску, али он није хтео да је прихвати, не знам зашто. Питајте њега”, рекао је Марсело после утакмице.

О звиждуцима са трибина коментарисао је и Солари.

”Када вам навијачи звижде, јасно је да нешто мора да се промени. На тај начин навијачи исказују своје мишљење”, додао је кратко Солари, који је други пут у тренерском мандату на клупи Реала доживео пораз од 0:3. Први се догодио пре само неколико седмица од – Еибара.

Клима нервозе и тензија навукла се у Мадрид. После утакмице чак се понела прича о томе да ће Иско бити кажњен због својих испада, мада још ништа није званично потврђено. Једино што је јасно јесте да се Исконалази у својеврсној зони сумрака. Иско полако нестаје и недвосмислено све упуће на то да је боље бити “срећно разведен, него несрећан у браку”.

А ни Реал, ни Иско тренутно нису срећни...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар