Бјелица: Јергер зна како да извуче најбоље из мене!

Немања Бјелица игра све боље у дресу Сакрамента. После велике победе над његовим бившим клубом, Минесотом (141:130), српски кошаркаш пуца од самопоуздања.

Кошарка 15.12.2018 | 20:30
Бјелица: Јергер зна како да извуче најбоље из мене!
Бјелица је на тој утакмици постигао 25 поена, што му је други најбољи учинак до сада у дресу Кингса.

У октобру је против Вашингтона постигао 26 поена, потом је у последњем мечу истог месеца против Орланда имао 21 поен, сада се "реванширао" Минесоти за све муке из прошле сезоне.

Утисак је да игра све боље и боље, што и сам осећа. Каже да много дугује тренеру Кингса Дејву Јергеру. 

"Осећам да имам више самопоуздања. Имам тренера који има поверења у мене. Зна како да искористи моје потенцијале. И не само моје, него зна како да извуче најбоље од сваког у овом тиму. Имамо сјајну атмосферу у екипи, ово је одлична група. Ово је НБА и све се своди на то како ћете искористити своје прилике у оваквом такмичењу", рекао је Немања после меча са Минесотом. 

Он каже да је против бивег клуба имао одлично вече. 

"Био сам расположен за игру. Имао сам прилике да се сретнем са бившим колегама, недостају ми, ипак сам три године провео са њима. Минеаполис као град ми се посебно допада", признао је кошаркаш Сакрамента. 

Ове сезоне стартовао је на свих 26 утакмица и минутажа му се повећала на просечних 24.3 минута. Просечно постиже 11.1 поен, тако да заиста може бити задовољан. 

"Када не играте тако често и онда изненада добијете прилику, морате бити спремни и да баш тада одиграте добро. Онда се догоди да следећи меч, када сви оздраве и опораве се, не играте. Било ми је тешко због тога у Минесоти. Мислим не само мени, тако је сваком у овој лиги а ко нема неку претерано велику улогу. Никада нећете чути од мене да сам био најбољи играч Минесоте, мислим да су ме тренери волели, као и сви људи тамо. Али можда то ипак није била најбоља средина за мене", закључио је српски кошаркаш.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар