Критике на Погбин рачун...

Све смрди на недостатак концентрације, искључује се у погрешним моментима. . . Нека гледа како је то радио Сколс. . .  А у фокусу - промашај који је онемогућио Јунајтеду да се нађе на врху своје групе.

Фудбал 15.12.2018 | 23:30
Критике на Погбин рачун...
Критике острвске јавности на рачун Манчестер јунајтеда, Жозеа Муриња, а између осталих и Пола Погбе одавно су део репертоара који се понавља готово из утакмице у утакмицу.

Црвени ђаволи поново нису испунили очекивања и поразом од Валенсије изгубили су могућност да у нокаут фазу Лиге шампиона уђу са врха, а велики промашај Пола Погбе остао је у фокусу. Наиме, Француз је код вођства домаћина с резултатом 1:0 промашио празан гол и тако вероватно и директно утицао на даљи расплет меча, после чега је аутогол Фила Џонса најавио пад на друго место на табели. 

Овог пута критике нису упутили редовни консултанти Рио Фердинанд и Пол Сколс, већ су то урадили Мајкл Овен, Овен Харгривс и Џермејн Џенас. Некадашњи репрезентативац Енглеске каже да је гледао утакмицу на Местаљи и да није могао да верује шта Погба није искористио.

“Потпуно луд промашај“, као из топа ће Џенас:

“То не приличи играчу његовог карактера. Немам дилему да су поједини играчи Манчестер јунајтеда испали из свог колосека, а овде ми све смрди на недостатак концентрације. Човек се искључује у погрешним тренуцима“.

Као неко ко је прошао много тога у својој каријери, Џенас је после критика стао и у одбрану Погбе и његових саиграча.

“Очигледно је да му је стало, то се види. Жели да постигне гол, види се да је био разочаран. Али јасно је колико му недостаје самопоуздање и то је велики проблем за њега. У истој позицији је и Ромелу Лукаку“, сматра Џенас.

Мајкл Овен је био нешто блажи, а његово излагање било је више усмерено против Жозеа Муриња.

“Мука ми је када га гледам на терену овако, јер знам да може много боље, али то не показује. Готово да сам потпуно на његовој страни, јер очигледно је да тим не игра њему близак фудбал, нити тренер форсира стил који му одговара“, каже некадашњи голгетер Ливерпула.

Погба је почео утакмицу против Валенсије, мада је претходна два Јунајтедова европска меча био на клупи.

“Мислим да је тренер тај кога треба кривити за све. Систем и начин на који Јунајтед игра. Памтим када је Погба први пут потписао да су с њим покушавали све врсте везиста, са жељом да извуку оно најбоље из њега. Жао ми га је, али тешко је гледати га на терену, где изгледа као да има 16 или 17 година и да тек учи фудбал. Верујем да би му било паметно да узме да погледа неке клипове Пола Сколса, да види како је он играо, какав је додир имао, како надиграва противнике“, истиче Овен.

Човек који је финиш каријере провео управо на Олд Трафорду сматра да Погба доноси много лоших одлука током утакмице.

“То ме нервира јер знам да може боље. Да игра под Гвардиолом или Клопом, био би потпуно другачији, вероватно и најбољи на свету, али сада није тако“.

На крају је и Овен Харгривс дао своје виђење целе ситуације. Није био задовољан.

“Балан играча око Погбе није донео добро Јунајтеду. Мурињо је пробао и није успео. Изгледа да у Јунајтеду кривица иде на Погбу или Муриња. Тешко је радити у таквим условима. Потербна им је помоћ, а чини се као да сви беже од одговорности. Јесте Погба одличан играч, али сада не игра добар фудбал, јер код њега не постоји прави интензитет“, верује бивши везиста Бајерна и Јунајтеда.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар