НАСА зове Стефа Карија...!

Човек је ходао по месецу! Плеј Голден Стејта у центру пажње након изјаве да сматра да још нисмо стигли до јединог земљиног природног трабанта.

Кошарка 15.12.2018 | 16:30
НАСА зове Стефа Карија...!
Од како је тог јула 1969. године свет у нетремици гледао "пренос са месечине", како је шаљиво приметио Душан Ковачевић у "Радовану трећем", почеле су да се рађају сумње.

Чак су и астронаути који су слетали на једини земљин природни трабант (сателит) често давали опречне изјаве, а неки су чак и тврдили да је све изрежирано. Теорија завера је заиста много, а све се то увезало у ону да је Земља плоча, а не планета у облику мало спљоштене крушке. Истини или не, на појединцу је да сам закључи, а слобода мишљења је фундаментална код таквих ствари. Јер ако ти мислиш да је жуто - црно, ко сам ја да те убеђујем.

Било како било, ове две теорије завере некако су нашле сидриште међу најбољим америчким атлетама, пре свега кошаркашима, Прво је Кајри Ирвинг јавно рекао да сматра да је Земља равна, а пре неки дан му се придружио и Стеф Кари који сумња да су Американци слетели на Месец, те да је оно чувено "Мали корак за човека, али велики за човечанство" Нила Армстронга снимљено у неком холивудском студију. Два велика плеја, са две велике, храбре, али вероватно погрешне изјаве.

НАСА наравно побија све такве приче, ипак њима је посао да шаљу људе у свемир већ више од 60 година, па су одлучили да позову лидера Голден Стејта у своју лунарну лабораторију у  Хјустону када следећи пут његов тим буде гостовао у Тексасу.

"Волели бисмо да господин Кари посети нашу лунарну лабораторију у Џонсон свемирском центру у Хјустону. Можда следећи пут када буде играо у нашем граду. Ми имамо много узорака месечеве површине, као и целу контролу мисија Апола. Моћи ће сам да се увери колико је урађено на отме да човек стигне до месеца".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар