Дардаи о Грујићу у процентима...

Бржи је него што људи мисле, треба да видите његов вертикалан пас… Хертин тренер пун хвале за српског интернационалца!

Фудбал 15.12.2018 | 14:00
Дардаи о Грујићу у процентима...
Приметили смо наравно да нас фудбалски фанатици који баш и нису љубитељи Марка Грујића критикују због честих текстова о везисти Херте, али шта да вам радимо кад дечко игра добро и сваког дана пуни новинске ступце и у немачким медијима? Најтиражнији тамошњи дневник Билд тако прави занимљиву паралелу тиме што пореди Грујићеве квалитете на популарним колекционарским картицама Матцх Аттаx са утисцима шефа струке клуба из Берлина Пала Дардаија.

Прво да разјаснимо, у питању су картице какве су популарне у САД кад је рецимо бејбзол у питању. Компанија Топпс их је крајем прошле деценије увезла и у Немачку акцентујући фудбал наравно и колекционари су полудели за њима. Добро знамо колико Немци воле фудбал. 

У фокус немачке јавности популарне картице доспеле су поново после занимљивог детаља након Хертине победе над Ајнтрахром (1:0). Спортски директор берлинског клуба дотрчава до Грујића, вади нешто из џепа и показује му. Касније је медијима објаснио.

“Картица Марка Грујића. Син Емиј ми ју је дао пре меча и рекао: ‘Тата, Грујић га данас даје’. И ето Грујићевог првенца”, смејао се касније Прец.

Иначе, на тим картицама су и оцене фудбалера у различитим сегментима игре, од 1 до 100, млађима ће вероватно бити јасније ако их упоредимо са оценама у популарним видео игрицама попут Фифе или ПЕС-а. Грујић ту наравно не стоји баш најбоље, пошто је у Берлин стигао после не толико успешне епизоде у Ливерпулу. Она позајмица у Кардифу није могла драстично да промени ситуацију. Али су зато новинари Билда сели са Дардаијем да им он каже колико су креатори колекционарских картица оманули у поређењу са реалношћу. И тако смо стигли до неких занимљивих констатација Хертиног шефа.

Кренимо редом…

ВАЗДУШНИ ДУЕЛИ (оцена на кртици 78): “Због висине веома је добар у ваздушним дуелима. Рекао бих да су га у Матцх Аттаx-у закинули за два процента. Има веома добар учинак”, сматра Дардаи.

ДУЕЛИ (оцена на картици 68): “Марко има дуге ноге којима краде многе лопте. Дефанзивно је веома присутан на терену и прави тактичке фаулове у правим тренуцима. Дакле, треба да има 75, седам одсто више него на картици”.

ПАС ИГРА (оцена на картици 76): “Одговарајуће. Али треба да видите његове вертикалне лопте”, одговара Хертин тренер.

ТЕХНИКА (оцена на картици 67): “Много боља, пре ће бити 77, бар 10 процената више”, категорички ће Дардаи.

БРЗИНА (оцена на картици 65): “За тако високог играча, можда ће људима звучати чудно, прилично је брз. Нека буде пет одсто више, округло 70”.

ШУТ (оцена на картици 65): “Далеко јачи шут има, на тренинзима даје голове кад пожели. Људи треба да имају на уму да се тек вратио после дуге паузе због повреде чланка и да је тренутно тек на 75 одсто могућности. Кад буде сасвим спреман биће и много опаснији – 80 модсто за реализаторске могућности пред голом, 15 више него на картици”, децидиран је Дардаи, мада у Србији то знамо још из ранијих Грујићевихиздања из Црвене звезде.

И да, биће још оваквих текстова... Јер Грујић је очарао Немце.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар