Марота и званично нови директор у Интеру!

Бивши директор Јувентуса Ђузепе Марота постављен је на место извршног директора у области спорта фудбалског клуба Интер.

Фудбал 14.12.2018 | 10:45
Марота и званично нови директор у Интеру!
Марота је порку о новом послу објавио у видео поруци на Твитеру, недуго пошто је управни одбор донео одлуку о његовом именовању.

Марота је претходних година доносио добре одлуке на тржишту играча и био је један од најуспешнијих функционера Јувентуса, са којим је освојио седам узастопних титула. Он је у торински клуб дошао 2010. године из Сампдорије.

Јувенутс је крајем октобра раскинуо уговор са Маротом, који је до тада био извршни директор и генерални директор клуба. Интер није освојио трофеј од 2011. године, када је тријумфовао у Купу. То је било годину дана од освајање историјске "трипле круне" - Лиге шампиона, Серије А и Купа Италије.

"Од данас бићу део великог Интера. Веома са поносан, а обављаћу важну улогу извршног директора у области спорта. То ће бити важно поглавље у мојој каријери, имаћу велику одговорност, али то ме не плаши. Ово је почетак новог поглавља и мора бити обележено успехом", рекао је Марота. Интер је у уторак елиминисан из Лиге шампиона, након што је одиграо нерешено са ПСВ Ајндховеном (1:1) и завршио на трећем месту на табели. 

Интер ће на пролеће играти у Лиги Европа. У првенству Италије, Интер је трећи на табели, али заостаје 14 бодова за водећим Јувентусом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар